Lucrarile la realizarea Autostrazii Bucuresti - Brasov vor incepe in primavara viitoare. Lungimea totala a autostrazii este de circa 174 de kilometri, iar costurile totale se ridica la doua miliarde de euro. Lucrarile de constructie necesita ex
Lucrarile la realizarea Autostrazii Bucuresti - Brasov vor incepe in primavara viitoare. Lungimea totala a autostrazii este de circa 174 de kilometri, iar costurile totale se ridica la doua miliarde de euro.

Lucrarile de constructie necesita exproprierea a 950 de hectare de teren, care se afla in proprietatea a 2.500 de persoane. ""Procedura de achizitie a terenurilor ar trebui sa se finalizeze in maximum un an"", a precizat Vlad Chiotan, vicepresedintele firmei care a realizat proiectarea autostrazii, Search Corporation. Pentru realizarea tronsonului ce trece prin Sectorul 2 este necesara o suprafata de 9,43 hectare, din care 1,8 se afla, in prezent, in proprietatea SC Galerya Shoping Center si International Hotel&Turism, restul fiind proprietate publica. Zona de pornire va fi Petricani, din strada Gherghitei, unde locuintele se afla la o distanta de 160 de metri de autostrada.
CONSTRUCTORI. Licitatia pentru constructia tronsonului Bucuresti-Ploiesti a fost castigata de consortiul format din Euroconstruct Trading, UMB Spedition, Pa&Co International si Comaxa, cu un pret de 200 milioane de euro. Ministrul Transporturilor a recunoscut ca pretul final ar putea depasi 200 de milioane de euro. ""Daca am fi spus ca pretul e fix si nu exista nici o posibilitate de negociere, sumele ar fi fost mult mai mari, pentru ca toti constructorii care au participat la licitatie ar fi inclus in pret potentialele cresteri intervenite"", a spus Radu Berceanu.
Pe de alta parte, Berceanu este nemultumit de lucrarile realizate pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, facute de aceeasi Euroconstruct Trading. ""Am dat ordin sa nu se faca nici un fel de plati, vor repara de n ori pana le iese... pe nas"", a spus ieri ministrul Transporturilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.