O lovitura de stat sustinuta de 80% din populatie si initiata de armata, cu acordul tacit al regelui. Tancuri iesite pe strazile din Bangkok si copii care se fotografiaza langa ele. Cam asa arata lovitura de stat care a avut loc zilele trecute in
O lovitura de stat sustinuta de 80% din populatie si initiata de armata, cu acordul tacit al regelui. Tancuri iesite pe strazile din Bangkok si copii care se fotografiaza langa ele.

Cam asa arata lovitura de stat care a avut loc zilele trecute in Thailanda. Cetatenii urmaresc cu calm desfasurarea evenimentelor, cot la cot cu numerosii turisi care isi petrec aici vacanta. Printre ei se afla si romani care traiesc ""in direct"" puciul urmarind, in paralel, imagini de la CNN si BBC, difuzate la televizoare cu plasma montate pe furgonetele din statiuni.
""La inceput, lumea era cam agitata. Nu ma refer la thailandezi, ci la turistii din jur, in special sarbi, germani, britanici, polonezi, indieni si japonezi. Acum sunt mai calmi. Stiu doar ca cei din Bangkok vor sa plece acasa cat mai repede"", ne-a declarat un turist roman aflat in statiunea Pattaya. Pana acum, singurul inconvenient major pentru turisti a fost deschiderea cu intarziere a caselor de schimb valutar. Ieri, armata a anuntat ca va sta la putere doar doua saptamani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.