Poate fi reformat sistemul de sanatate? Care sunt costurile si resursele necesare acestui proces? Cat de fezabil este modelul "management team", care sa reuneasca atat medici si tehnicieni, cat si manageri, la conducerea domeniului medical? Au politi
Poate fi reformat sistemul de sanatate? Care sunt costurile si resursele necesare acestui proces? Cat de fezabil este modelul "management team", care sa reuneasca atat medici si tehnicieni, cat si manageri, la conducerea domeniului medical? Au politicile din sistemul romanesc de sanatate contraindicatii in contextul mai larg al reglementarilor europene? Cum se inclina balanta intre asigurarile de stat si cele private in conditiile in care volumul celor din urma subscriu circa 1,2 miliarde de euro in 2005, iar pentru 2006 se previzioneaza o crestere de 20%? Indica oare, cresterea de 14,5% a vanzarilor de medicamente pe primul trimestru din 2006, o insanatosire a pietei medicamantelor?
Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care se asteapta raspunsuri din partea celor peste 200 de personalitati publice, membri ai Executivului si Legislativului din Romania, specialisti internationali din diferite sectoare si oameni de afaceri din sectoare conexe sanatatii care si-au anuntat participarea la conferinta internationala "Politici si Mecanisme de Business in Sistemul de Sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est", organizata de Forum Invest, la Bucuresti, incepand de astazi. "Reforma sanatatii este, in momentul de fata, alaturi de reforma din educatie si cea din justitie, cea mai necesara reforma din societatea romaneasca. O reforma care trebuie sa aiba ca tinta accesul garantat la ingrijirile medicale, o reforma care trebuie sa faca din actul medical un act de calitate superioara, o reforma care sa elimine crizele de medicamente si de materiale sanitare sau, altfel spus, o reforma care trebuie sa inlature cea mai mare teama a romanilor: teama de a fi bolnavi. Din aceasta perspectiva, initiativa Forum Invest raspunde unor probleme punctuale, resimtite atat la nivelul populatiei, cat si al comunitatii de business din sectorul de sanatate. Pentru a debloca sistemul si a-l optimiza, este nevoie de energia fiecarui jucator in parte. Si, in plus, de o reala disponibilitate spre dialog", a declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.