Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis in sedinta de ieri sa inlocuiasca sanctiunea data postului OTV saptamana trecuta, de intrerupere a emisiei timp de trei ore, cu o amenda de 25.000 de lei (250 de milioane de lei vechi). Decizia a ve
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis in sedinta de ieri sa inlocuiasca sanctiunea data postului OTV saptamana trecuta, de intrerupere a emisiei timp de trei ore, cu o amenda de 25.000 de lei (250 de milioane de lei vechi). Decizia a venit dupa ce patronul postului, Dan Diaconescu, a depus la CNA o contestatie si i-a rugat pe membrii Consiliului sa revina asupra deciziei. "Va rog sa luati in considerare ca asta e cea mai lunga emisiune din audiovizual, 200 de ore pe luna, facute de un singur om, adica eu", le-a spus Diaconescu membrilor CNA, aratand ca, in aceste conditii, este normal sa mai aiba si "momente de deconcentrare". "Nu-mi dati cu intrerupere, va rog frumos. Dati-mi amenda, dati-mi ce vreti, dar nu intrerupere", i-a rugat Dan Diaconescu pe membrii CNA. "Raportat la durata emisiunii, eu cred ca am cele mai putine greseli din audiovizual", a spus moderatorul de la OTV. Ralu Filip, presedintele Consiliului, a spus ca nu este normal ca in cadrul unei emisiuni TV, invitatii sa foloseasca un limbaj injurios si termeni ofensatori la adresa altor persoane. Radu Teodorel, membru al CNA, a propus ca sanctiunea sa fie inlocuita cu amenda maxima pentru aceasta abatere, si anume 25.000 de lei. Rasvan Popescu si Dan Grigore, ambii membri ai CNA, nu au fost, insa, de acord cu revenirea asupra acestei sanctiuni. "Nu e posibil ca de fiecare data cand vine Diaconescu aici sa revenim asupra sanctiunilor", a spus Popescu. In cele din urma, in urma votului, CNA a decis inlocuirea sanctiunii de intrerupere a emisiei timp de trei ore cu o amenda de 25.000 de lei. Decizia a fost luata cu sase voturi "pentru" si cinci "impotriva". (E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.