Inchideti portile. Semnati condica. Noii directori ai scolilor bucurestene vin cu reguli dure, care ii infurie pe parinti si pe profesori. Au fost numiti insa conform legii. Mai mult de jumatate dintre cele circa 480 de scoli bucurestene au no

Inchideti portile. Semnati condica. Noii directori ai scolilor bucurestene vin cu reguli dure, care ii infurie pe parinti si pe profesori. Au fost numiti insa conform legii.

Mai mult de jumatate dintre cele circa 480 de scoli bucurestene au noi directori din toamna acestui an. Unii ocupa aceste functii in urma concursului sustinut in vara anului 2006, dar altii au fost numiti cu delegatie, fiind interimari pana la organizarea unui nou examen. In cazul celor din urma, numirile au fost facute precum cere legea, adica in urma propunerilor inspectorilor de sector si ale celor de management, dar au fost pusi pe post numai cu semnatura inspectorului scolar general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Cristian Alexandrescu.
DEMOCRATIE? Noii directori nu sunt tocmai pe placul cadrelor didactice, dar nici al parintilor. Si nu neaparat din conservatorism, ci pentru simplul motiv ca au adus in unitatile de invatamant pe care le conduc regulile birocratiei, ale ordinii si disciplinei, semnatul in condica si sedintele interminabile. Asa arata noii manageri care vor conduce scolile romanesti? Cert este ca 60% dintre directorii unitatilor de invatamant bucurestene au fost schimbati inainte de 15 septembrie, dupa cum spune Cristian Alexandrescu. Urmatorul concurs, unde vor fi scoase in jur de 100 de posturi, va fi in octombrie-noiembrie.

LA INCEPUT. In clasele mici, elevii invata pentru prima data elementele la sol


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.