Marea Britanie va limita, probabil, imigratia romanilor si bulgarilor daca cele doua state vor adera, in 2007, la Uniunea Europeana, a anuntat, ieri, ministrul britanic de Interne, John Reid. Potrivit site-ului Guardian, imigratia provenita din cele
Marea Britanie va limita, probabil, imigratia romanilor si bulgarilor daca cele doua state vor adera, in 2007, la Uniunea Europeana, a anuntat, ieri, ministrul britanic de Interne, John Reid. Potrivit site-ului Guardian, imigratia provenita din cele doua tari va trebui "gestionata cu prudenta", reamintind ca planificata extindere a UE va avea impact asupra "politiei si a fenomenului criminalitatii". Site-ul citat sustine ca afirmatiile lui Reid reprezinta cel mai puterni semnal dat pana acum de guvernul de la Londra privind faptul ca cele doua state est europene nu se vor avea parte de acelasi acces nerestrictionat in Marea Britanie asa cum au beneficiat rezidentii fostelor state comuniste care au aderat la UE in mai 2004.
John Reid (foto) considera ca Regatul Unit trebuie sa examineze "foarte atent toate implicatiile aderarii de noi tari la UE si sa se asigure ca sunt luate toate protectiile necesare, pana in cea mai mica circumscriptie, pentru a linisti populatia in legatura cu faptul ca aceasta evolutie va fi administrata echitabil si cu competenta". Ministrul britanic de interne a precizat ca autoritatile judiciare coopereaza "deja strans cu guvernele roman si bulgar pentru identificarea de noi provocari". Declaratia oficialului de la Londra intervine dupa ce, saptamana trecuta, premierul Tony Blair a pledat in favoarea acceptarii imigrantilor din Romania si Bulgaria care doresc sa munceasca in Marea Britanie dupa aderarea celor doua tari la UE.(D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.