Un adevarat tzunami s-a pravalit peste Federatia Romana de Atletism. Cu toate ca speta, aparent, nu motiveaza amploarea scandalului, frustrari mai vechi, practici asisderea, dar mai ales lipsa de fermitate a liderului, Ilie Floroiu, au creat o stare
Un adevarat tzunami s-a pravalit peste Federatia Romana de Atletism. Cu toate ca speta, aparent, nu motiveaza amploarea scandalului, frustrari mai vechi, practici asisderea, dar mai ales lipsa de fermitate a liderului, Ilie Floroiu, au creat o stare de fapt care risca sa ia turnuri periculoase. Astfel, daca nemutumirea atletei Viorica Tigau, neselectionata sa participe la Balcaniada, in proba in care detine titlul national, adica 100 m garduri, criteriul celei mai bune performante la Nationale fiind stipulat in Regulamentul FRA, este in mare parte indreptatita, mai grave sunt consecintele ce decurg din inscrierea in concurs a hudler-ei Carmen Zamfir. Culmea, inscrisa in premiera, in cursa ca Ghiles, dupa numele sotului. Suspendata pe o durata de doi ani in urma unui test doping pozitiv, conform regulamentelor WADA, IAAF, si normal FRA, aceasta era obligata ca in perioada de penitenta sa faca trei controale in functie de substanta cu care a fost depistata, un al patrulea test, complet, fiind necesar pentru ca ea sa fie "redata" circuitului competitional. Chestiune pe care, probabil, din necunostinta de cauza, cu toate ca regula este veche de vreo cativa ani, directorul tehnic Constantin Mihail a eludat-o, incluzand-o ca titulara in echipa nationala. Astfel, cu numai trei testari la activ, Carmen risca acum o suspendare de doi ani, iar in conditii exceptionale, de numai unul.
Luat prin surprindere de succesiunea evenimentelor, preocupat mai mult de latura conducerii economice a FRA, de care s-a achitat fara prihana, dar si increzator peste poate in profesionalismul si caracterul subalternului sau, Ilie Floroiu a fost prins cu garda jos. Preocupat excesiv de a nu face greseli, dar fara veleitatile unui sef, constanteanul a apelat la "serviciile" IAAF pentru solutionarea conflictului. Chestiune care dincolo de postura putin cam ridicola in care s-a pus, avand in vedere ca forul international are un regulament care trebuie respectat, poate avea si unele urmari vizavi de o eventuala sanctiune a federatiei, avand in vedere selectia in reprezentativa Romaniei a unei persoane cu "bube". Tensiunea pe care o reclama acum Floroiu, care l-a determinat sa afirme ca va purcede la o eventuala demisie, putea fi evitata daca increderea lui ar fi avut limite. Asa, se asteapta o decizie a Consiliului Federal programat pentru 5 octombrie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.