Dinamo si Steaua se infrunta diseara, in "Groapa", intr-un meci care poate fi considerat cu adevarat derby, avand in vedere ca rivalele de-o viata se afla pe primele doua locuri ale clasamentului. Miza este parca mai mare decat oricand, fiindca miraj
Dinamo si Steaua se infrunta diseara, in "Groapa", intr-un meci care poate fi considerat cu adevarat derby, avand in vedere ca rivalele de-o viata se afla pe primele doua locuri ale clasamentului. Miza este parca mai mare decat oricand, fiindca mirajul milioanelor de euro care vor intra automat in contul campioanei de anul viitor, calificata direct in grupele UEFA Champions League, i-a cuprins pe toti, asa ca orgoliul trece, de aceasta data, pe planul doi. Se anunta un meci echilibrat, dupa ce "cainii" au avut un start excelent de sezon, cu sapte victorii din sapte meciuri in Liga I, in timp ce Steaua a aratat o forma exceptionala, in special in Europa, acolo unde a trecut intr-o maniera entuziasmanta de Dinamo Kiev. Ros-albastrii au aratat un usor recul in meciul cu Rapid, insa si forta, dupa ce au reusit o egalare la capatul unei partide pe care au jucat-o timp de o ora in zece oameni. Un calcul simplu arata ca, in cazul unei victorii, echipa lui Rednic ar lua un avans de sapte puncte fata de rivalii din Ghencea si, chiar daca mai sunt foarte multe etape de disputat, ar insemna un impuls fantastic, mai ales in conditiile in care pe ros-albastri ii asteapta dispute extrem de tari in Liga Campionilor. Dinamovistii viseaza la o victorie, prima dupa doua sezoane in fata rivalilor din Ghencea, dar nu s-ar intrista prea tare nici cu un rezultat de egalitate, care ar pastra diferenta de puncte existenta in acest moment in clasament. De partea cealalta, Olaroiu are misiunea dificila de a-i remonta fizic si psihic pe elevii sai, care vor incheia astazi o saptamana de foc, cu meci la Kiev urmat de intalnirea de duminica impotriva Rapidului. Ramane de vazut daca antrenorul Stelei va mai schimba ceva in echipa, dupa ce la cele doua jocuri mai sus amintite a folosit aproape aceeasi formula (P. Marin, suspendat in Champions League, i-a luat locul lui Saban duminica), in conditiile in care elevii sai au fost extrem de solicitati in confruntarea cu giulestenii dupa ce au ramas in zece din minutul 30. De altfel, Oli a acuzat vehement federatia pentru programarea acestei etape intermediare, fiind sustinut ieri si de Rednic, cel care a deplans si el starea de oboseala a fotbalistilor. Probabil ca Steaua va juca intr-o formula cat mai apropiata de cea standard, urmand sa fie schimbati doar jucatorii suspendati (Nesu) si cei incomplet refacuti dupa confruntarea de duminica, pentru ca Oli a anuntat clar, imediat dupa meciul de la Kiev, ca obiectivul sau prioritar ramane campionatul, cel care i-ar duce din nou pe stelisti in grupele UEFA Champions League. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.