Prevederile Codului Bursei intra in vigoare incepand de astazi, principalele noutati fiind reducerea blocului standard de tranzactionare de la 500 la 100 de instrumente financiare si o noua structura organizatorica a BVB. Asigurarea derularii de oper
Prevederile Codului Bursei intra in vigoare incepand de astazi, principalele noutati fiind reducerea blocului standard de tranzactionare de la 500 la 100 de instrumente financiare si o noua structura organizatorica a BVB. Asigurarea derularii de operatiuni bursiere cu unitatile de fond apartinand fondurilor inchise de investitii si noile reguli pentru delistarea companiilor sunt alte prevederi incluse in Cod. Valoarea minima a unei tranzactii deal pentru actiuni si obligatiuni, de 700.000 de lei este, de asemenea, stabilita de Codul Bursei, informeaza un comunicat al BVB. Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea o noua structura, prin modificarea sectoarelor si a categoriilor. Piata reglementata la vedere administrata de BVB va cuprinde trei sectoare, respectiv titlurile de capital, titlurile de credit si organismele de plasament colectiv (OPC), a declarat directorul general al BVB, Stere Farmache, citat de Mediafax. Codul Bursei mai prevede reducerea intervalului de timp in care tranzactionarea unei actiuni este suspendata ca urmare a publicarii de catre emitent a unui comunicat sau raport curent care contine informatii ce pot influenta seminificativ pretul sau decizia de a investi, la 60 de minute de la comunicare sau pana la finele sedintei, fata de termenul de suspendare de una sau mai multe sedinte existent in prezent. Regula suspendarii in cazul desfasurarii sedintelor AGA sau ale Consiliului de administratie se pastreaza, incepand din sedinta de tranzactionare concomitenta datei stabilite pentru desfasurarea AGA si pana la diseminarea de catre Bursa a comunicatului privind hotararile adoptate. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.