Ministrul suspendat al Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, va afla peste o saptamana daca justitia va dispune ""reactivarea"" sa in functie. La Curtea de Apel Bucuresti s-a dezbatut ieri cererea lui Atanasiu de suspendare a decretului preziden
Ministrul suspendat al Apararii Nationale, Teodor Atanasiu, va afla peste o saptamana daca justitia va dispune ""reactivarea"" sa in functie.


La Curtea de Apel Bucuresti s-a dezbatut ieri cererea lui Atanasiu de suspendare a decretului prezidential prin care a fost inlaturat de la sefia MApN. Avocatii ministrului au sustinut ca impotriva clientului lor nu
s-a inceput urmarirea penala, iar efectele decretului prezidential ar putea fi dintre cele mai grave. ""Daca domnul Atanasiu va fi achitat, iar intre timp va fi numit un nou ministru al Apararii, ne-am putea afla in situatia de a avea doi ministri"", au sustinut aparatorii. De cealalta parte, reprezentanta Presedintiei a sustinut ca o hotarare de inlaturare a efectelor decretului lui Traian Basescu ar reprezenta o ""imixtiune a justitiei in atributiile unei alte puteri in stat"".
ANCHETA, la spm. In paralel, ancheta efectuata pentru a se stabili daca Atanasiu a comis sau nu infractiunea de abuz in serviciu continua la Sectia Parchetelor Militare cu audierea in taina a unor persoane din cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA). Adjunctul pentru contraspionaj al Directiei de Siguranta Militara (ramura interna a DGIA), Marin Badea, a fost ieri audiat in legatura cu filajul ce ar fi fost facut de DGIA asupra Palatului Cotroceni. In dosar este convocat si adjunctul DGIA, Vasile Paun, pentru a da explicatii legate de imprejurarile in care telegramele privind intentia Romaniei de a-si retrage trupele din Irak au fost trimise catre atasatii militari romani aflati in strainatate, la data de 29 iunie 2006.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.