Opt persoane au murit, iar alte 12, printre care si patru copii, au fost ranite in urma unui grav accident rutier petrecut luni seara pe autostrada Bucuresti - Pitesti, in dreptul kilometrului 91, in apropiere de intrarea in Pitesti. Accidentul a fo
Opt persoane au murit, iar alte 12, printre care si patru copii, au fost ranite in urma unui grav accident rutier petrecut luni seara pe autostrada Bucuresti - Pitesti, in dreptul kilometrului 91, in apropiere de intrarea in Pitesti. Accidentul a fost provocat de soferul unei Dacii care a intrat in depasirea unui TIR, iar in momentul in care a vrut sa revina pe prima banda de circulatie, a acrosat partea din fata a autotrenului. In urma acrosarii, soferul TIR-ului a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat peste autoturismul care il depasise, precum si peste un microbuz stationat pe banda de refugiu din cauza unei pene. In urma impactului, microbuzul, in care se aflau mai multe persoane, a fost proiectat la circa 70-80 de metri de locul accidentului.
Decedat in drum spre spital
Echipajele de la descarcerare sosite la fata locului au reusit scoaterea victimelor din vehiculele implicate in accident, persoanele ranite fiind transportate cu ambulante la Spitalul Judetean Pitesti. Ulterior, doi dintre raniti au fost dusi in stare grava la un spital din Bucuresti. O alta persoana ranita a decedat in drum spre spital. La fata locului s-au deplasat echipaje de la Politia Rutiera si criminalisti, pentru a analiza circumstantele in care s-a produs accidentul. Din cauza accidentului, pe autostrada s-a format o coada de cinci kilometri, circulatia fiind partial blocata timp de mai multe ore. Politistii au cautat, luni noaptea, eventuale victime in zona unde s-a produs accidentul.
Tragedie si la Barlad
Accidentul produs luni seara survine celui care a avut loc la Barlad, in urma cu zece zile, cand 12 persoane au murit, alte cinci fiind ranite. Victimele se aflau intr-un microbuz cand autovehiculul a intrat intr-un autocar din Republica Moldova. Accidentul a avut loc pe DN 12A, Podul Turcului-Ivesti, la iesirea din municipiul Barlad. Microbuzul, care era condus de un tanar in varsta de 25 de ani, din Onesti, nu a acordat prioritate unui autocar care circula regulamentar. In urma accidentului, zece persoane din microbuz au murit pe loc, alte sapte fiind transportate de urgenta la spital. Personalul medical a constatat moartea unui adult, iar un copil, care era in coma, a decedat la randul sau. Cele 29 de persoane din autocarul inmatriculat in Republica Moldova nu au fost ranite. Persoanele din microbuz se duceau la pescuit, in apropierea localitatii vasluiene Carja. Masina era un mijloc impropriu pentru transportul de persoane, desi fusese transformata in acest scop. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.