Bindi, care a fost botezata astfel de catre tatal sau Steve dupa crocodilul preferat, urmeaza sa prezinte in curand propria emisiune de televiziune intitulata "Jungle girl". Tragicul accident in urma caruia Steve Irwin, in varsta de 44 de ani, si-a pierdut viata s-a petrecut insa chiar in momentul in care acesta filma pentru emisiunea fiicei sale. Conform ziarului britanic "Daily Mail", managerul si cei mai bun prieten al lui Irwin, John Stainton, a dezvaluit ca indragitul vanator de crocodili a fost intepat in piept de catre acul veninos al unei pisici de mare pe cand filma pentru Bindi. "Terminase de filmat pentru propria sa emisiune Ocean's Deadliest, dar dintr-o data s-a hotarat sa traga cateva cadre cu inofensivul peste. Era convins ca micutii telespectatori ai fiicei sale vor fi foarte incantati sa "inoate" alaturi de pisica de mare", a povestit Stainton. Un apropiat al familiei Irwin a povestit pentru ziarul britanic ca "Bindi este o adevarata luptatoare. Este exact ca tatal sau. L-a iubit si admirat enorm, drept pentru care nu a ezitat sa declare ca doreste sa inoate alaturi de o pisica de mare".
Astazi are loc la Australia Zoo ceremonia publica de comemorare a lui Irwin. Fanii cunoscutului realizator de televiziune australian au achizitionat in doar 15 minute cele 3000 de bilete gratuite oferite de organizatorii acestei manifestari. Initiativa organizarii ceremoniei publice apartine vaduvei lui Irwin, Terry, care si-a dorit ca acesta sa se desfasoare la locul sau preferat de munca, "Crocoseum" de la Australia Zoo. Ceremonia de comemorare va fi difuzata in direct in Australia, Statele Unite si Asia. Participantii la ceremonie vor putea face o donatie in contul fundatiei pentru protejarea mediului creata de Steve Irwin, Wildlife Warriors Worldwide.
Irwin, al carui serial documentar "Crocodile Hunter" a fost urmarit de peste 200 de milioane de telespectatori, a murit dupa ce a fost intepat in inima de o pisica de mare, pe cand facea scufundari in nord-estul Australiei. Pisicile de mare nu sunt violente, Irwin fiind cel de-al treilea caz de deces din aceasta cauza inregistrat in Australia. "Crocoseum" reprezinta punctul de atractie al complexului Australia Zoo, unde Irwin hranea crocodilii din piscina cu mana lui, inconjurat de serpi, pasari si alte specii din fauna australiana. (D.V.)