Peste jumatate din biletele puse in vanzare pentru seria de concerte pe care Goran Bregovic le va sustine in Romania, in perioada 12 -20 octombrie, au fost deja achizitionate, la doua saptamani dupa scoaterea la vanzare, informeaza organizatorii even
Peste jumatate din biletele puse in vanzare pentru seria de concerte pe care Goran Bregovic le va sustine in Romania, in perioada 12 -20 octombrie, au fost deja achizitionate, la doua saptamani dupa scoaterea la vanzare, informeaza organizatorii evenimentelor, Makina Events si DaKino, citati de Mediafax.
Goran Bregovic va prezenta in Romania opera "Karmen With A Happy End" (Karmen cu final fericit) pe 13 si 14 octombrie, la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, iar pe 20 octombrie, intr-un concert extraordinar la Sala Palatului, la care va participa si Wedding & Funeral Orchestra.
"Karmen With A Happy End" este o adaptare a operei Carmen de Bizet: o "opera tiganeasca", compusa din doua parti, insa fara pauza intre acestea. Prima parte nareaza tragica poveste de iubire dintre Carmen, o prostituata din Gara Centrala, si Fouad, unchiul lui Bakia. A doua parte a spectacolului se concentreaza pe povestea de dragoste dintre Bakia si Kleopatra, poveste ce are si un final fericit. Bregovic prezinta o Carmen contemporana, care canta cu accent balcanic, intr-un spectacol "ca o tornada de energie baroca, excesiva, o mixtura epicuriana si derutanta de cabaret, opereta si roman fotografic, care provoaca rasul, facandu-te sa reflectezi in acelasi timp".
Compozitorul sarb Goran Bregovic suscita interesul si entuziasmul unui public din ce in ce mai numeros, experimentand muzica traditionala tiganeasca din regiunea natala. De asemenea, el este cunoscut pe plan mondial si datorita colaborarii sale cu regizorul Emir Kusturica. Bregovic a compus coloana sonora pentru filme precum "Arizona Dreams", "Underground", "Vremea tiganilor", "Regina Margot" etc.
Artistul a mai concertat la Bucuresti, incepand cu anul 1998. De fiecare data, romanii au umplut pana la refuz salile de spectacol, aplaudand cu generozitate momentele sale artistice sustinute alaturi de Wedding & Funeral Orchestra. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.