In 10 ani, toate convorbirile telefonice vor fi gratis. Declaratia ii apartine
lui Niklas Zennstrom,
cofondatorul Skype. Noul soft Skype Mac 2.0 permite apeluri video intre utilizatorii de Mac-uri si de PC-uri.

A vorbi gratis la telefon reprezinta in continuare o adevarata obsesie pe intreg mapamondul. La putin timp dupa lansarea serviciilor Skype, operatorii de telefonie fixa si mobila au fost pusi in situatia de a regandi practic politica operationala. Gradul de utilizarea a Internetului, usurinta in utilizare, dar mai ales gratuitatea convorbirilor de la computer la computer au facut ca, in doi ani si jumatate de la lansare, sa anunte 100 de milioane de utilizatori (aprilie 2006).
Aflat la o conferinta in Varsovia (Polonia), presedintele Skype, Niklas Zennstrom (si cofondator alaturi de Janus Friis), a declarat ca in 10 ani, toate convorbirile telefonice vor fi gratuite fie ca ""sunam"" pe computer sau pe un telefon.
""Viziune Skype a fost aceea de a-i face pe oamenii din intreaga lume sa vorbeasca gratis la telefon"", a spus Zennstrom. La inceput, doar convorbirile PC-PC au fost gratis, cele pe telefon fix sau mobil necesitand plata. Dar iata ca si acest segment a fost atins de ""revolutia gratuitatii"".
SI IN EUROPA. In mai, compania anunta faptul ca intre SUA si Canada, toti clientii unui cont Skype pot suna gratis si pe telefon fix si pe mobil. De gratuitate beneficiaza acum si utilizatorii din Franta, dar numai in cazul telefoniei fixe. Intrebat de polonezi daca acest lucru se va extinde si la ei in tara, raspunsul lui Zennstrom i-a dezamagit pe cei 8 milioane de utilizatori de Skype din Polonia. Prezent la eveniment, fostul presedinte polonez, Lech Walesa, s-a declarat un frecvent utilizator al telefoniei VoIP.
Ultima inovatie de la Skype ii vizeaza pe utilizatorii de Mac-uri. Astfel, cu Skype Mac 2.0 se vor putea face apeluri video si pe sistemele dezvoltate de Apple. De asemenea, noul software va permite si apelurile video intre Mac-uri si PC-uri.