Administratia SUA cauta o metoda sa poata schimba Conventia de la Geneva astfel incat Agentia Centrala de Informatii (CIA) sa nu mai aiba oprelisti, dezvaluie presa americana si cea britanica. CONTROVERSE. Sapte tehnici de interogare folosite de CI
Administratia SUA cauta o metoda sa poata schimba Conventia de la Geneva astfel incat Agentia Centrala de Informatii (CIA) sa nu mai aiba oprelisti, dezvaluie presa americana si cea britanica.
CONTROVERSE. Sapte tehnici de interogare folosite de CIA pe prizonierii de razboi ar putea trece neobservate prin Senatul SUA pentru ca o anumita parte a politicienilor americani nu vrea sa-l supere pe presedintele George W. Bush. Potrivit The Guardian, cele sapte tehnici sunt: hipotermia indusa, fortarea suspectilor de a sta in picioare perioade de timp foarte mari, privarea de somn, dezbracarea fortata, lovituri cu palma deschisa pe corp fara a lasa urme, lovituri in zona buricului si manipularea prin sunete si lumina. Potrivit cotidianului britanic, care citeaza saptamanalul Newsweek si o serie de informatii obtinute de la organizatia Human Rights Watch, intentia lui Bush de a schimba Conventia de la Geneva astfel incat sa faciliteze munca CIA nu este vazuta cu ochi buni de mai multi colegi de partid ai liderului de la Casa Alba. Ei sustin ca scandaluri precum cele izbucnite la Abu Ghraib, in Irak, si la Guantanamo, in Cuba, nu fac decat sa deterioreze imaginea SUA.
EGALITATE. Aceeasi opinie o are si procurorul general al Marii Britanii, lordul Goldsmith, care a avertizat Washingtonul cu o posibila condamnare internationala. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.