Un militar in termen de la UM 01191 din Lipova si-a impuscat mortal, duminica seara, un coleg. Soldatul, Graure Marius, sustine ca a tras de frica, invocand ca nu se astepta ca in zona sa de raspundere sa fie alti oameni. ""S-a speriat cand s-a
Un militar in termen de la UM 01191 din Lipova si-a impuscat mortal, duminica seara, un coleg.

Soldatul, Graure Marius, sustine ca a tras de frica, invocand ca nu se astepta ca in zona sa de raspundere sa fie alti oameni. ""S-a speriat cand s-a apropiat o persoana, pentru ca nu se astepta sa fie oameni in acel perimetru. Spune ca a dus arma, din pozitia umar, la sold, a introdus glont pe teava si a tras. A adaugat ca era foarte speriat"", a declarat Radu Ilina, prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar Timisoara. Glontul l-a nimerit pe militarul Florin Musteata in nara stanga si a iesit prin zona posterioara a craniului.
MOTIVATII. Purtatorul de cuvant al UM 01191 Lipova, mr. Gheorghe Bucurean, a declarat ieri ca militarul in termen Florin Musteata, de 21 de ani, din Timisoara, a fost impuscat de un coleg care se afla in postul de santinela, care ar fi manevrat nejustificat armamentul din dotare. ""Echipa medicala de interventie a unitatii, sosita imediat la fata locului, a incercat sa-i acorde primul ajutor, dar nu a reusit sa-l salveze si a constatat decesul tanarului"", a declarat Bucurean. Musteata a fost incorporat in octombrie 2005 si mai avea o luna pana la eliberare. (Magda Colgiu, Tiberiu Kiss)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.