Fostul director al Spitalului Judetean Brasov si alti doi directori revocati din functii in februarie isi vor posturile inapoi, dupa ce au avut castig de cauza in instanta, insa ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca nu ii poate repune in fu
Fostul director al Spitalului Judetean Brasov si alti doi directori revocati din functii in februarie isi vor posturile inapoi, dupa ce au avut castig de cauza in instanta, insa ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, spune ca nu ii poate repune in functii deoarece posturile acestora nu mai exista. Dan Grigorescu - fostul director general al Spitalului Judetean Brasov, Carmen Moise - fostul director de ingrijiri si Ioan Muntean - fostul director administrativ au contestat in instanta revocarea lor din functie din 14 februarie, iar Tribunalul Brasov le-a dat castig de cauza, in 8 septembrie, prin sentinte definitive si executorii, potrivit carora ar trebui repusi in functie. In plus, conform hotararii judecatoresti, fostii directori ar trebui sa primeasca salariile din februarie pana in prezent, conform postului de conducere. In caz contrar, se va trece la executarea silita, care poate merge pana la blocarea conturilor spitalului, transmite Mediafax. Ca urmare a faptului ca vechea lege a spitalelor 270/2003 a fost inlocuita de legea 95/2006, functia de director general a fost inlocuita de cea de manager, iar cea de director administrativ a fost asimilata celei de director economic, doar functia de director de ingrijiri ramanand valabila. Din punct de vedere legal, doar ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, ar fi in masura sa ii repuna in functii pe fostii directori, insa acesta sustine ca nu poate face acest lucru. "Nu am ce sa repun in functie. Conform noii legi, postul de director general nu mai exista. Prin urmare, aceasta problema este un subiect fara obiect", a declarat, la Brasov, ministrul Eugen Nicolaescu. "Din 28 mai, functia de director general nu mai exista si a fost inlocuita cu cea de manager. Nu este vorba despre o simpla shimbare de titulatura deoarece sunt si atributii in plus. Legea da dreptul Comitetului Director sa faca acest lucru. Ei sunt singurii care pot sa decida daca reinfiinteaza postul. Singura care trebuie repusa in functie este directoarea de ingrijiri Carmen Moise. Eu am atras atentia Comitetului Director ca, daca nu face acest lucru, incalca legea", a spus dr. Alexandru Grigoriu, director la Directia de Sanatate Publica Brasov. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.