Problema datoriilor PSD care a dus la blocarea conturilor partidului si afirmatiile lui Adrian Nastase cu privire la respectivele datorii sunt analizate astazi, in sedinta conducerii social-democrate. Senatorul Cristian Diaconescu (foto), purtatorul
Problema datoriilor PSD care a dus la blocarea conturilor partidului si afirmatiile lui Adrian Nastase cu privire la respectivele datorii sunt analizate astazi, in sedinta conducerii social-democrate. Senatorul Cristian Diaconescu (foto), purtatorul de cuvant al PSD, a declarat, ieri, ca una dintre temele ce vor fi dezbatute in sedinta BPN de azi este problema datoriilor partidului, mentionand ca s-a stabilit ca o firma de audit sa verifice situatia acestora. "Ne vom achita toate datoriile, insa, pe de alta parte, vom vedea daca exista ceva dubios in cheltuirea banilor si atunci vom luat masurile care se impun. Nu se pune problema sa vindem vreun sediu de partid", a spus Diaconescu. Surse din PSD ne-au infirmat zvonul potrivit caruia Adrian Nastase ar putea fi sanctionat ca urmare a declaratiilor facute de acesta prin care acuza conducerea partidului de "solidarizare" cu DNA impotriva sa. Fostul premier a facut referire la o declaratie a actualului presedinte social-democrat, Mircea Geoana, care a afirmat: "Nastase, inainte sa vorbeasca despre partid, sa isi plateasca datoriilei. Geoana a precizat ca el si-a platit intotdeauna datoriile, dar ca in PSD exista, "din pacate, colegi care nu si le-au platit, mai ales pe cele moralei.
Management defectuos
In privinta datoriilor pe care PSD le inregistreaza in pezent, fostul presedinte al formatiunii a argumentat ca acestea sunt determinate de un management defectuos al partidului, in conditiile in care PSD a obtinut in 2003 venituri in valoare de 12.939.589,8 RON si ca, odata cu schimbarea conducerii PSD, in aprilie 2005, situatia financiara a partidului "a devenit tot mai dificilai, el mentionand ca PSD a obtinut, in 2005, venituri de 7.246.000 RON (din care 1.800.000 RON reprezinta subventia de la buget), iar in primele luni ale anului 2006 - 1.360.000 RON. Trezorierul PSD, Aristide Roibu, a declarat, vineri, citat de Mediafax, ca partidul are, la ora actuala, creante care depasesc datoriile, dar ca deciziile privind cheltuirea banilor si masurile ce se impun pentru stingerea datoriilor revin, prin lege, conducerii partidului. Potrivit trezorierului PSD, creantele partidului sunt, in evidentele contabile, de aproape 60 de miliarde de lei, dar, in realitate au o valoare de aproape 100 de miliarde de lei. Roibu a precizat ca principala sursa a creantelor provine din unele investitii pe care PSD le-a facut in unele imobile. Unul dintre acestea este sediul PSD din strada Ion Ionescu de la Brad, unde, a afirmat el, partidul a investit peste 50 de miliarde de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.