Unul dintre cei mai cunoscuti cineasti rusi a primit din partea presedintelui o misiune patriotica: realizarea unui film despre Mama Rusia.

Kremlinul i-a incredintat studioului cineastului rus Nikita Mihalkov un proiect de film despre ""Timpurile Tulburi"", o epoca in care natiunea s-a unit pentru a elibera tara de ocupatia poloneza, si care trebuie realizat inainte de alegerile prezidentiale din 2008. ""Impreuna cu studioul lui Nikita Mihalkov TriTe, vom turna la Minsk"", in Belarus, un lungmetraj a carui actiune se va derula in 1612, anul izgonirii polonezilor din Rusia, care ocupasera Kremlinul timp de mai multe luni, a indicat regizorul Vladimir Hotinenko. ""Va fi un film de capa si spada, de mare spectacol"", a precizat Hotinenko, realizatorul mai multor filme de succes, printre care ""Musulman"", povestea unui soldat sovietic intors din razboiul din Afganistan, sau ""72 de metri"", inspirat de disparitia submarinului Kursk.
KREMLIN. Bugetul filmului, care trebuie sa fie gata in toamna lui 2007, nu va depasi 10 milioane de dolari, dintre care patru mi-lioane investite de miliardarul Viktor Vekselberg, a declarat Leonid Veresceaghin, directorul companiei TriTe. Aceasta companie este prezidata de Nikita Mihalkov, care a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain in 1994, pentru ""Soare inselator"". O sursa din administratia prezidentiala a declarat pentru cotidianul Vedomosti ca proiectul a primit ""sprijinul moral al Kremlinului"". Potrivit lui Hotinenko, filmul le va ""explica rusilor sensul Zilei Unitatii poporului"". Instituita in 2005 pentru a inlocui sarbatoarea Revolutiei din octombrie, aceasta zi marcheaza, la 4 noiembrie, alungarea in 1612 a ocupantilor polonezi din Moscova si, in acelasi timp, sfarsitul ""Timpurilor Tulburi"".

OAMENII PRESEDINTELUI