O americanca de origine iraniana a pornit ieri pe urmele lui Iuri Gagarin. Contra sumei de 25 de milioane de dolari, ea a decolat alaturi alti doi astronauti, cu destinatia Statia Spatiala Internationala (ISS). Nimic nou pana aici, caci americanc
O americanca de origine iraniana a pornit ieri pe urmele lui Iuri Gagarin. Contra sumei de 25 de milioane de dolari, ea a decolat alaturi alti doi astronauti, cu destinatia Statia Spatiala Internationala (ISS).

Nimic nou pana aici, caci americanca nu este prima reprezentanta a sexului frumos care ajunge pe orbita. Ea este insa autoarea unei duble premiere: este prima femeie care a plecat in spatiu in calitate de turist si prima femeie iraniana care ajunge pe orbita, relateaza Le Monde. Ansari, o afacerista plina de succes in sectorul telecomunicatiilor, in varsta de 40 de ani, urmeaza sa efectueze si doua experimente. Ea va face si fotografii, iar pe un blog isi va spune impresiile despre aceasta calatorie. Ansari s-a antrenat in Rusia inca din februarie. S-a supus rigorilor cu care trebuie sa se deprinda astronautii, dar si ritualurilor specifice acestora. Astfel, cu o seara inainte de decolare, alaturi de coechipierii sai a vizionat filmul sovietic ""Soarele alb al desertului"", lucru pe care fiecare echipaj rusesc il face inainte de plecare, deoarece ar aduce noroc. In plus, cei trei s-au semnat, la fel ca Gagarin, pe usile de la camerele in care au fost cazati pentru pregatiri. (Maria Toader)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.