Vinurile din import care vor intra in Vrancea vor fi strict monitorizate de inspectorii viti-vinicoli din cadrul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea, transmite corespondentul ROMPRES. In aceasta vara, in Vrancea au intrat pe
Vinurile din import care vor intra in Vrancea vor fi strict monitorizate de inspectorii viti-vinicoli din cadrul Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea, transmite corespondentul ROMPRES. In aceasta vara, in Vrancea au intrat peste 6 milioane de litri de vin din Spania si Moldova. ""Nu va mai intra nici un fel de cantitate de vin in Vrancea pana ce inspectorii viti-vinicoli nu vor ridica probe din aceste importuri. Viticultorii vranceni sunt nemultumiti de aceste importuri, care s-au facut la preturi foarte mici, care ii afecteaza puternic"", a explicat Costica Neata, directorul DADR Vrancea. Acesta sustine ca este nevoie de o protectie a viticultorilor vranceni si cel mai normal ar fi ca importurile de vin sa fie stopate. ""Altfel, vor veni zile negre pentru producatori, in conditiile in care se importa vinuri la 1 leu/kilogram. Viticultorii vranceni vor sa-si vanda ei strugurii cu 1 leu pe kilogram"", a explicat Neata.
Directorul DADR spune ca nu este ilegal ca firmele din Vrancea sa comercializeze vinuri importate sub branduri deja consacrate de vinuri romanesti. ""Din Spania, la pretul acesta se aduce pichet"", a concluzionat Neata. (Cristina Andreea Calin)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.