Senatorul democrat Marius Marinescu propune modificarea legii 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, astfel incat controalele efectuate de Curtea de Conturi sa se poata realiza si la solicitarea Biroului Permanent al Camerei D
Senatorul democrat Marius Marinescu propune modificarea legii 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi, astfel incat controalele efectuate de Curtea de Conturi sa se poata realiza si la solicitarea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului sau a comisiilor parlamentare. Legea actuala prevede ca verificarile Curtii de Conturi sa fie efectuate doar in functie de hotararile Camerei Deputatilor sau ale Senatului. "Amendarea acestei legi ar face posibila facilitarea, investigarea, clarificarea suspiciunilor de abuz, coruptie si cheltuirea nejustificata a banului public la predarea-primirea gestiunii de catre demnitari sau la solicitarea comisiilor parlamentare sesizate de parlamentari, cetateni si presa", se arata in expunerea de motive a textului initiat de senatorul Marinescu. Acesta a mai aratat ca, in calitate de vicepresedinte al Comisiei de Abuzuri din Senat, s-a lovit de acest "neajuns legislativ" in cazul anchetei parlamentare privind Loteria Romana. "In urma solicitarii unui audit al Curtii de Conturi in cazul Loteriei Romane, conducerea acestei institutii a invocat lipsa cadrului legislativ si nu a dat curs solicitarii noastre", a mai comentat Marinescu. "In ultimii 16 ani nu cunosc ca vreun demnitar sa fi fost tras la raspundere pentru gestionarea activitatii si a banului public pe durata mandatului", incheie senatorul expunerea de motive.(V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.