Cei care sufera un accident usor cu masina au o dubla suparare: o data pentru ca au ramas cu automobilul botit, iar a doua oara pentru ca trebuie sa-si declare accidentul la Politie. Acolo ii asteapta ore lungi de umilinta. De multe ori necazul acc

Cei care sufera un accident usor cu masina au o dubla suparare: o data pentru
ca au ramas cu automobilul botit, iar a doua oara pentru ca trebuie sa-si declare accidentul la Politie. Acolo ii asteapta ore lungi de umilinta. De multe ori necazul accidentului e mai mic decat cel provocat de politisti.

Optzecisidoiua€™ intra inaintea lui 62. Oamenii cu numerele de ordine in mana protesteaza, dar un agent il vara degraba inauntru pe fruntas oarecum afectat de indrazneala ""codasilor"". Cica stimabilul e de la Politie si are voie, ""conform legislatiei in vigoare"". Domnul ""politist"" e deja inauntru. Inaintea alorlalti mai fraieri, care stau de mai bine de trei ore la coada la sediul Brigazii de Politie Rutiera din Bucuresti.
LEGE SI (DEZ)ORDINE. ""Uite ce scrie pe perete. Lege si ordine. Legea o calca in picioare si ordineaa€¦ ar fi trebuit sa-mi pun camasa de scandal aici"", e suparat numarul 64, un barbat bine care nu isi pune mari sperante in Politia din Romania mai ales de cand a vazut un perete al salii de asteptare cum era completat de un Garcea o declaratie ""model"": ""in masina ma aflam cua€¦ sau (sic!) singur"". Cam 20 de persoane se inghesuie intr-o camaruta de patru pe cinci. Stau in jurul unei mese sia€¦ stau. Un tanar insurat ii ofera unei colege de asteptare o mentosana. Zice ca a mancat si el si nu a patit nimic. Inca. Cica ar fi buna o afacere aici cu covrigi sau cu ziare. Iei o masuta si un scaunel si gata.
Putina miscare la asteptare. Oameni se intrec in feluri si feluri de pozitii in care ai putea sta pe scaun. De exemplu, pozitia: ""Degetul aratator la tampla si cu inelarul intre buze"". Iese 62. Un tanar care si-a gasit masina in parcare cu o atatica zgarietura. O nimica toata. Mare i-a fost mirarea cand un politist i-a pus fiola. ""Stai, domnule, ca eu am gasit-o in parcare lovita. De ce imi puneti fiola?"". La asa o intrebare, politistul a incercat un raspuns mai putin inteligent: ""Pai, daca ai condus-o pana aici?"". ""Daca ar durea prostia, stii cum ar tipa lumea pe strada? Iar politistii ar fi primit care ar urla"", conchide un alt sofer, conducator auto de profesie. Tanarul e multumit ca a dat inauntru peste un politist foarte amabil pe nume Coman si, mai ales, pentru ca a scapat doar cu trei ore de asteptare. Se astepta sa mearga si mai greu, pentru ca sotia sa, dupa ce se tamponase, a stat 12 ore sa i se rezolve problema. A ajuns la politie dupa-amiaza la 4:30 si, Slava Domnului, a reusit pana la urma a doua zi dimineata la ora cinci sa declare accidentul.
Pentru buna desfasurare a activitatii specifice coordonate de organul de politie din birou, pe usa de la intrare este afisat un articol dintr-o Hotarare de Guvern cu dedicatie pentru ziaristii care ar dori sa caute nod in papura in aceasta institutie. ""In aceasta unitate este interzis accesul cu: aparate de fotografiat, filmat, inregistrat audio-video sau de comunicare la distanta."" Un telefon mobil suna in sala.

AGLOMERATIE. Desi s-au mutat intr-un sediu mai spatios si sunt mai multi, politistii din Sectorul 1 nu pot ""rupe"" cozile


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.