Elevii din intreaga tara au inceput ieri scoala, dupa un 15 septembrie destul de neclar pentru cei mai multi dintre ei. In acelasi timp, sindicalistii din educatie asteapta noi runde de negocieri cu guvernantii pentru salarii mai mari, in caz con
Elevii din intreaga tara au inceput ieri scoala, dupa un 15 septembrie destul de neclar pentru cei mai multi dintre ei.

In acelasi timp, sindicalistii din educatie asteapta noi runde de negocieri cu guvernantii pentru salarii mai mari, in caz contrar amenintand cu reluarea protestelor si chiar cu greva generala in invatamant. Initial, anul scolar trebuia sa inceapa vineri, 15 septembrie, insa profesorii au iesit in strada nemultumiti de propunerea facuta de guvernanti de majorare a salariilor cu doar 2% peste rata inflatiei. Astfel, peste 8.000 de cadre didactice din toata tara si cativa elevi au inceput noul an scolar in strada, cu un miting in Piata Revolutiei, si cerand respectarea acordului de anul trecut, in care se spunea ca le vor creste salariile cu 60% pana in 2008. Ieri, insa, cei peste trei miloane de elevi s-au prezentat la ore. (Eugenia Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.