Tinerii care termina liceul vor sa plece la munca in strainatate, arata studiul ""Tendinta de migratie si orientarea profesionala a tine-rilor"", realizat de Catedra de Filosofie - Sociologie a Facultatii de Istorie si filosofie din cadrul Univer
Tinerii care termina liceul vor sa plece la munca in strainatate, arata studiul ""Tendinta de migratie si orientarea profesionala a tine-rilor"", realizat de Catedra de Filosofie - Sociologie a Facultatii de Istorie si filosofie din cadrul Universitatii ""Dunarea de Jos"" din Galati, in perioada mai - iunie 2006.

11% dintre cei intervievati au spus ca vor sa plece la munca in strainatate imediat dupa terminarea liceului, iar 11%, ca doresc sa plece definitiv din tara mai devreme sau mai tarziu. 8,9% dintre cei chestionati au unul sau ambii parinti plecati.
Unul dintre motivele cel mai des invocate pentru care absolventii de liceu ar pleca este dorinta unor castiguri mai mari (43,6%). Dorinta pentru continuarea studiilor este inca mare in randul tinerilor, desi multi dintre acestia spun ca trebuie sa isi gaseasca si un loc de munca pentru a se intretine. In proportie de 85%, elevii urmaresc sa-si continue studiile dupa absolvire, 35% dintre acestia vizand si ocuparea unui loc de munca, in paralel. 43,1% dintre cei chestionati au opinat ca ar pleca prin intermediul rudelor, fiind cea mai sigura, rapida si ieftina metoda de plecare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.