Operatorii locali de telefonie mobila nu doresc reglementarea imediata a tarifelor de roaming aplicate utilizatorilor individuali si considera ca o astfel de masura ar putea avea ca efect majorarea tarifelor nationale, potrivit unui comunicat al Mini
Operatorii locali de telefonie mobila nu doresc reglementarea imediata a tarifelor de roaming aplicate utilizatorilor individuali si considera ca o astfel de masura ar putea avea ca efect majorarea tarifelor nationale, potrivit unui comunicat al Ministerului Integrarii Europene.

Reprezentantii companiilor de telefonie mobila s-au intalnit la sediul MIE cu oficiali ai institutiei, ai Ministerului Comunicatiilor si ai ANRC pentru elaborarea unei pozitii a Romaniei fata de propunerea CE privind regulamentul pentru tarifele de roaming. Reprezentantii Vodafone si Orange au aratat ca o reducere a tarifelor de roaming poate duce la cresterea tarifelor nationale. Ei considera ca piata va reduce in mod natural aceste tarife.
Reprezentantii MCTI si ANRC au subliniat ca situatia trebuie analizata cu multa atentie, avand in vedere ca o reglementare excesiva poate duce la reducerea concurentei si a investitiilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.