Pentru 2006, se asteapta o crestere exploziva la celulare de lux. Cel mai important nume pe aceasta piata, Vertu, a primit un ""embargo"" in Rusia, acolo unde se duce jumatate din productia acestor produse. Cu 90.000 de dolari poti sa-ti cumperi
Pentru 2006, se asteapta o crestere exploziva la celulare de lux. Cel mai important nume pe aceasta piata, Vertu, a primit un ""embargo"" in Rusia, acolo unde se duce jumatate din productia acestor produse.

Cu 90.000 de dolari poti sa-ti cumperi o masina pretentioasa sau un telefon mobil GSM fara camera foto. Dar care se numeste Vertu, cu pietre pretioase, aur sau platina. Nu sunt cele mai scumpe telefoane mobile, dar sunt un reper al luxului. Pentu ca o data cu celularul, cumparatorii primesc o serie de servicii exclusiviste, de tip ""concierge"". Abonatii acestor servicii pot comanda orice le trece prin cap 24 de ore din 24, oriunde in lume. Marfa le va fi adusa in cel mai scurt timp posibil. In luna octombrie, Nokia va scoate pe piata o noua serie de mobile din gama de lux Vertu: Constellation.
Cel mai scump terminal din aceasta gama va fi placat cu aur de 18 carate, iar alte doua modele vor fi facute dintr-un otel rezistent si vor avea finisari diferite. Oficialii Nokia spuneau ca in 2006 vor vinde 300 de milioane de terminale, iar din seria Vertu, de la care se asteapta o crestere de aproape 100% ""cateva zeci de mii"" (de obicei, un asemenea model pleaca de la 4.000 de dolari). S-ar putea ca tocmai de la gama Vertu sa aiba compania finlandeza mari neplaceri la vanzari, avand in vedere scandalul care s-a declansat in Rusia. Despre ce este vorba?
BONUS 0. Euroset, cel mai mare retailer de celulare din Rusia (vinde 35% din telefoanele mobile de pe piata, la acest nivel) s-a suparat pe Nokia pentru ca nu i-a livrat cele 20 de modele Vertu pe care le comandase in deschidere unui magazin dedicat, la Moscova, intreaga livrare ridicandu-se la suma de 7 milioane de euro. Patronii retelei promit razbunare: toate modelele Nokia vor fi postate intr-un colt al fiecarui magazin din retea (au filiale in mai multe republici ex-sovietice), nici un angajat sa nu poarte telefoane Nokia, bonusul la vanzarea unui asemenea model sa fie 0, iar terminalele expuse nu vor avea nici un detaliu tehnic. O asemenea ""pedeapsa"" a suferit cu ceva timp in urma si Samsung.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.