Problema aparitiei in Marea Britanie a unui aflux masiv de muncitori romani si bulgari, odata cu aderarea celor doua state la Uniunea Europeana, se pare ca a fost discutata in secret de politicienii britanici si oamenii de afaceri inca din luna iunie
Problema aparitiei in Marea Britanie a unui aflux masiv de muncitori romani si bulgari, odata cu aderarea celor doua state la Uniunea Europeana, se pare ca a fost discutata in secret de politicienii britanici si oamenii de afaceri inca din luna iunie, relateaza The Observer.
CONEXIUNI. O serie de conexiuni a fost facuta intre atitudinea premierului Tony Blair de sustinere fara echivoc a liberalizarii pietei muncii si pozitia oficiala a unui grup de lobby al oamenilor de afaceri din Marea Britanie care nu doresc impunerea de restrictii imigrantilor din Romania si Bulgaria.
The Observer scrie ca Blair a luat parte, in iunie, la o reuniune secreta cu grupul de lobby Business for New Europe (BFNE), creat in martie de afaceristul Roland Rudd, un prieten apropiat al comisarului european pentru Comert, Peter Mandelson. Grupul a fost implicat intr-o campanie in care cerea accesul liber la piata britanica a muncii pentru imigrantii din Europa de Est. Intr-o declaratie recenta data publicitatii, BFNE afirma ca ""daca Bulgaria si Romania vor adera la Uniune la inceputul anului viitor, Marea Britanie ar trebui sa continue politica usilor deschise. O asa-numita pauza in imigratia din cele doua state va corespunde unei politici contrare si ar putea afecta interesele britanice"". Un purtator de cuvant al guvernului a confirmat ca Blair a participat la reuniune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.