Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Constanta a reusit sa prinda in perioada sezonului estival trei grupari transnationale care se ocupau cu traficul de persoane in Italia, Franta si Spania si alte 11 persoane care au incercat sa paraseas
Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Constanta a reusit sa prinda in perioada sezonului estival trei grupari transnationale care se ocupau cu traficul de persoane in Italia, Franta si Spania si alte 11 persoane care au incercat sa paraseasca tara ilegal.


Astfel, politistii au reusit sa prinda patru somalezi refugiati in Romania, care au incercat sa ajunga ilegal in Bulgaria.
CONTRABANDA. Marfurile contrafacute de provenienta chinezeasca intra de obicei in tara prin Porturile Constanta si Constanta Sud si au ca destinatie centrele comerciale din tara, dar mai ales din Bucuresti. Complexul Europa este unul dintre centrele comerciale controlate de cetateni chinezi. Comerciantii aduc in Romania marfa de contrabanda ascunsa in containere si o baga in depozite. Acolo, acestia rup etichetele diferitelor marfuri si le inlocuiesc cu etichete ale unor firme de marca. Vamesii romani au confiscat de la inceputul anului marfuri evaluate la aproximativ 400 de miliarde de lei vechi si au intocmit 95 de dosare penale.
BRACONAJ. Un pescador turcesc, aflat in apele maritime romane, a fost prins de politistii de frontiera in timp ce bracona calcan. Iar in Portul Constanta Sud a fost descoperit un container cu plase de pescuit monofilament interzise de legea romana. Plasele de pescuit, odata ajunse pe piata, ar fi distrus fondul piscicol in care erau amplasate. 33 de persoane sunt cercetate, pentru ca au comis zece infractiuni din Legea pescuitului si a acvaculturii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.