Austriacul Jurgen Melzer a castigat cea de-a 11-a editie a BCR Open Romania. In finala disputata ieri, Melzer l-a invins cu 6-1, 7-5 pe italianul Filippo Volandri. Melzer a obtinut astfel, la Bucuresti, primul titlu ATP din cariera profesionista

Austriacul Jurgen Melzer a castigat cea de-a 11-a editie a BCR Open Romania. In finala disputata ieri, Melzer l-a invins cu 6-1, 7-5 pe
italianul Filippo Volandri.

Melzer a obtinut astfel, la Bucuresti, primul titlu ATP din cariera profesionista, inceputa in 1999. Primul set al intalnirii practic nu a avut istoric. Bazandu-se pe un serviciu excelent, dar si pe retururi foarte bune, tenismanul austriac a castigat aproape tot, impunandu-se cu 6-1. Setul secund a fost mult mai echilibrat, cu diferenta ca Melzer castiga foarte usor pe propriul serviciu, in timp ce Volandri evita cu greu break-ul. Cei doi au mers cap la cap pana la 5-5, apoi italianul si-a pierdut serviciul, iar Melzer a profitat si a castigat cu 7-5.
PREMII. Pentru prezenta in ultimul act al competitiei, Volandri a fost recompensat cu 26.000 de euro si 24 de puncte ATP. ""Sper ca la anul sa revin aici, sa ajung din nou in finala si, de ce nu, sa castig trofeul"", a spus dupa meci italianul. Invingatorul, Jurgen Melzer, a primit din partea organizatorilor un cec de 44.100 euro si 35 de puncte ATP. ""Sunt foarte mandru, mai ales ca am jucat foarte bine in aceasta saptamana. Am incercat sa fiu mai relaxat, sa am incredere in mine, iar rezultatele s-au vazut"", a spus Melzer. Pe langa obisnuita cupa de cristal, organizatorii au oferit ieri pentru prima oara trofeul Tiriac-Nastase, care va intra definitiv in proprietatea celui care va castiga de trei ori turneul.

CASTIGATORII LA DUBLU


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.