Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei a reusit cea de-a treia victorie consecutiva in grupa A a preliminariilor CE din 2007.

Echipa nationala de baschet masculin a Romaniei a reusit cea de-a treia victorie consecutiva in grupa A a preliminariilor CE din 2007, 68-59 (37-26) in fata principalei contracandidate, Elvetia. Principalul marcator al echipei noastre a fost Burlacu, cu 23 de puncte, urmat indeaproape de Stanescu (20). Romania a incheiat astfel prima faza a competitiei cu sase puncte, urmatoarea faza a competitiei fiind programata in luna septembrie a anului viitor. Tricolorii vor juca atunci in deplasare cu Cipru, pe teren propriu cu Irlanda si in deplasare cu Elvetia.
FEMININ. In schimb, reprezentativa feminina de baschet a Romaniei a pierdut, cu scorul de 57-65 (37-38), meciul sustinut, sambata, in deplasare, in fata reprezentativei Serbiei, in grupa D a preliminariilor Campionatului European din 2007, Divizia A valoric. Pentru Romania, cele mai multe puncte le-a inscris Florina Pascalau (13). In prezent, Romania ocupa locul doi in grupa, cu cinci puncte, la egalitate cu Serbia, care a trecut pe primul loc. Prima clasata se va califica la turneul final al CE-2007, din Italia. In etapa viitoare, la 20 septembrie, Finlanda va intalni Serbia, iar Romania va sta. Ultimul meci al echipei noastre este programat la 23 septembrie, impotriva Finlandei, la Arad.