Primaria ia CEC-ul
Primaria Capitalei va inainta Guvernului propunerea de emitere a unei hotarari pentru transferul in domeniul public al municipalitatii a imobilului CEC situat in Calea Victoriei nr. 13, dupa ce Consiliul General al Municipiului Bucuresti va adopta, in sedinta de luni, un proiect in acest sens. Hotararea de guvern va stabili ca Ministerul Finantelor Publice sa vireze in conturile municipalitatii banii necesari transferului din patrimoniul CEC SA in domeniul public al municipiului Bucuresti a cladirii CEC. Sediul CEC se va afla, astfel, sub administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. (Magda SEVERIN)
"Ziua fara masini"
Saptamana Mobilitatii Europene, organizata in perioada 16-22 septembrie, sub sloganul "Schimbarea climatului", va avea ca punct culminant "Ziua fara masini", ce se va desfasura vineri, se arata intr-un comunicat al Angentiei Nationale pentru Protectia Mediului. Bazandu-se pe succesul Zilei Internationale Fara Masini, initiata in Franta in 1998, Saptamana Mobilitatii Europene, sprijinita de Comisia Europeana, a fost lansata in aprilie 2002, la Bruxelles. Tema centrala a Saptamanii Mobilitatii Europene va fi "Schimbarea climatului", iar la nivel national, se va organiza cea de-a IV-a editie a evenimentului. Astfel, bucurestenii se vor bucura de o saptamana intreaga de evenimente dedicate mobilitatii (actiuni de intretinere a spatiilor verzi, actiuni educative privind protectia mediului, activitati sportive, concursuri tematice, realizarea si distribuirea de pliante, afise). Ziua de 22 septembrie se va intitula "Ziua orasului fara masina/O zi fara masina ta" si va fi dedicata mersului pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport in comun nepoluante, care functioneaza pe baza de energie electrica. (C.P.)
Botox cu discount pentru FMI
Saptamana vitoare, la Singapore, va avea loc reuniunea anuala a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale. Pentru a relaxa participantii, un spital din Singapore a anuntat ca ofera un discount de 10% la injectiile cu botox, dar si la alte tratamente de infrumusetare pentru toti delegatii celor doua institutii, dar si pentru sotiile acestora, transmite Reuters. O purtatoare de cuvant a Spitalului Raffles a declarat ca oferta face parte dintr-o serie de eforturi care au ca scop promovarea turismului medical in Singapore. "Multi dintre delegati provin dintre cele mai dezvoltate tari ale lumii, unde asemenea tratamente pot fi foarte costisitoare", a declarat aceasta. Potrivit Reuters, reducerile oferite de Spitalul Raffles, parte a Grupului Medical Raffles, pornesc de la 100 de dolari. Injectiile cu botox paralizeaza partial muschii faciali, ceea ce-i ofera fruntii un aspect relaxat, fara riduri. (A.G.C.)
Gazele raman pe loc
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a anuntat ca preturile finale reglementate la gazele naturale raman nemodificate pana la sfarsitul acestui an. Potrivit reprezentantilor ANRGN, evolutia favorabila a cursului de schimb si scaderea costurilor medii pentru transportul gazelor prin sistemul national de transport, a compensat cresterea pretului gazelor din import pentru trimestrul patru. Referitor la gazele din productia interna, ANRGN arata ca pretul se va mentine la nivelul de 330 lei/1000 metri cubi si in trimestrul patru, acest lucru nefiind de natura a afecta angajamentele asumate fata de organismele internationale. Populatia cu un consum de pana la 2400 metri cubi pe an plateste, de la 1 iulie, un pret de 843,43 lei pe mia de metri cubi in cazul clientilor Distrigaz Sud si de 842,99 lei pe mia de metri cubi pentru abonatii E. ON Gaz Romania. Preturile nu includ TVA. (G.M.)
www.MyJob.ro
O noua modalitate de cautare a unui loc de munca este participarea la targul de munca on-line, oferit de portalul de recrutare, www.MyJob.ro. Peste 500.000 de vizitatori sunt asteptati sa acceseze ofertele companiilor participante la Targul Online de Joburi - MySuperJob, eveniment care se defasoara in perioada 13 septembrie - 15 octombrie 2006. "Targul joburi organizat de www.MyJob.ro are un caracter national. Ofertele de locuri de munca acopera toate orasele din tara, permitand astfel candidatilor accesul la companii cu sedii si filiale pe tot teritoriul Romaniei. Mai mult, spre deosebire de targurile de joburi traditionale, unde intervin costuri de inchirierea standurilor, materialele de prezentare, plata personalului etc., targul online organizat de www.MyJob.ro este gratuit pentru toti participantii. In plus, CV-urile au o forma standard, sunt deja filtrate si ordonate automat." ne-a declarat Monica Florica, Project Manager MyJob.ro. Un alt avantaj este ca angajatorii primesc, intr-un interval de doar cateva secunde, lista candidatilor care corespund cel mai bine cerintelor lor, impreuna cu datele de contact ale acestora. Nu exista o limita a numarului firmelor participante sau a numarului candidatilor. In primele 24 de ore, peste 20.000 de vizitatori au accesat ofertele celor peste 400 de companii inscrise, inca din prima zi, la eveniment. (C.S.)
Centura expres
Centura municipiului Bucuresti va fi transformata in urmatorii doi ani in drum expres, cu patru benzi, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Va fi vorba de un drum expres, nu de o autostrada, intrucat nu au fost luate in calcul spatiile de servicii care sunt construite pe marginea autostrazilor", a afirmat Berceanu. Lucrarile vor fi initiate in primavara anului viitor. Potrivit reprezentantilor Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, costurile pentru un kilometru de drum expres se ridica la circa patru milioane de euro, suma incluzand utilitatile si constructia de pasaje rutiere. "Se lucreaza in prezent la studiul de fezabilitate. Avem unele probleme cu exproprierea terenurilor", a adaugat Berceanu. Conform lui Berceanu, Ministerul Transporturilor va organiza in 2007 o licitatie pentru constructia celei de-a doua centuri a Capitalei, in regim de autostrada. Pentru acest proiect un grup din China a prezentat o oferta, care insa nu a corespuns cerintelor, iar licitatia va fi reluata. (C.P.)
Expozitie pentru bebelusi
"Baby Expo", salonul dedicat nou-nascutului, copiilor intre 0-5 ani, viitoarelor mamici si tinerilor parinti se desfasoara in zilele de 21-24 septembrie, la Sala Polivalenta din Bucuresti. La acest eveniment vor participa peste 160 de companii, care prezinta cele mai moderne produse si servicii pentru copii intre 0-5 ani si viitoare mamici: articole pentru nou-nascuti, puericultura mica si mare, produse alimentare si de igiena, cosmetice, jocuri si jucarii, imbracaminte si incaltaminte, mobilier si decoratiuni pentru camera copilului, vestimentatie pentru gravide, baby-sitting, centre medicale, cadouri, carti si CD-uri educative, organizator botez si petreceri pentru copii, gradinite, asigurari, electrocasnice, foto, auto etc. Timp de 4 zile copiii sunt asteptati cu o multime de surprize: concursuri cu premii, spatiul de joaca cu tobogane, casute, balansoare; circuit de masinute electrice; face-painting cu Trupa Bombonel; spectacole, cantece si dansuri, teatru de papusi si marionete, clovni etc. Expozitia poate fi vizitata zilnic intre orele 10.00 si 19.00, intrarea la expozitie costa 5 lei pentru parinti si este gratuita pentru copii. Pe baza biletului de intrare se participa la tombola cu premii din ora in ora fiind oferite peste 250 de premii. (Corina SCARLAT)