Steaua si Rapid se intalnesc maine seara, pe Stadionul National din Capitala, in primul mare derby al sezonului, unul venit dupa un mijloc de saptamana fructuos in Europa. Asa cum se stie, campioana s-a impus entuziasmant la Kiev, cu Dinamo, iar Rapi
Steaua si Rapid se intalnesc maine seara, pe Stadionul National din Capitala, in primul mare derby al sezonului, unul venit dupa un mijloc de saptamana fructuos in Europa. Asa cum se stie, campioana s-a impus entuziasmant la Kiev, cu Dinamo, iar Rapidul a trecut cu 1-0 de Nacional Madeira, ceea ce va insemna ca vom vedea doua echipe putin obosite, dar cu mare pofta de joc. Ros-albastrii au avut o zi in plus de odihna, pentru ca au evoluat miercuri, iar giulestenii joi, insa acesta este un amanunt care ar putea fi folosit mai degraba ca scuza a rapidistilor dupa meci. Steaua s-a recuperat la Kiev, amanandu-si plecarea spre Romania tocmai pentru ca jucatorii sa efectueze programul ca la carte, iar Olaroiu va trebui sa decida daca pastreaza echipa sau, asa cum a facut la fiecare meci de campionat de pana acum, sa introduca jucatori care in mod normal sunt rezerve. Steaua nu are indisponibilitati si porneste ca favorita, prin prisma jocului exceptional prestat la Kiev, ramanand de vazut daca Olaroiu va reusi, la un interval de cateva zile, sa-si motiveze din nou elevii pentru un meci mare. Antrenorul Stelei a subliniat si inainte de jocul cu Dinamo Kiev si dupa ca obiectivul sau principal ramane castigarea campionatului, care i-ar pemite accesul automat in Liga Campionilor anul viitor. De partea cealalta, Rapidul a plecat prost in campionat, parea sa-si fi revenit la meciul cu Vaslui, pe care l-a castigat totusi destul de greu, iar evolutia de joi seara a aratat din nou ca depinde prea mult de Viorel Moldovan si ca restul jucatorilor sunt inca departe de forma din sezonul trecut.
Razboi inghetat
Giulestenii au nevoie obligatorie de victorie pentru a se apropia de plutonul fruntas, de care s-au distantat prin rezultatele neconcludente din primele etape si mizeaza pe o stare de euforie excesiva in tabara din Ghencea dupa victoria de la Kiev. Ramane de vazut si cat va mai putea Viorel Moldovan sa duca Rapidul in carca, mai ales dupa ce in ultimele jocuri a fost folosit ca integralist, el fiind totusi un fotbalist de 34 de ani care nu a facut pregatirea de vara cu echipa si nu este inca pus la punct cu conditia fizica.
Intre cele doua cluburi a fost un razboi total in sezonul trecut, cand Steaua si Rapid s-au batut atat in campionat, cat si in Cupa UEFA, dupa ce sortii le-au pus fata in fata in sferturile de finala, ambele lupte fiind castigate de catre trupa din Ghencea. Au fost ceva schimburi de replici si in acest sezon, incepute de Copos, care a acuzat Steaua ca "umbla cu bani la arbitri dupa ce anul trecut a umblat cu bani la jucatorii altor echipe", Meme Stoica a replicat ca nu ii permite "unui fost utecist" sa se ia de Steaua, Becali a vorbit si el despre comunistii carora le fuge pamantul de sub picioare, Dinu "Vama" a acuzat arbitrajele potrivnice Rapidului si favorabile rivalilor, insa in ultimele zile, ocupati cu meciurile din Europa, conducatorii celor doua tabere nu au mai avut timp sa se atace. Ar fi indicat ca acest derby sa pastreze aerul european al mijlocului acestei saptamani, iar cele doua tabere sa se infrunte numai pe teren, fiindca rezultatele frumoase obtinute in cupele europene nu trebuie umbrite de declaratii belicoase. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.