Recursul formulat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fata de decizia Tribunalului Valcea prin care primarul orasului Ramnicu Valcea a fost pus in libertate se va discuta astazi la Curtea de Apel Pitesti. Initial contestatia DNA trebuia sa
Recursul formulat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fata de decizia Tribunalului Valcea prin care primarul orasului Ramnicu Valcea a fost pus in libertate se va discuta astazi la Curtea de Apel Pitesti. Initial contestatia DNA trebuia sa se judece ieri, insa sedinta a fost amanata cu 24 de ore, din cauza lipsei de aparare. Cei trei aparatori ai primarului Mircia Gutau si ai viceprimarului Nicolae Dicu, avocatii Doru Viorel Ursu, Dan Apostol si Marian Nazat au absentat din sala de judecata, singurul prezent fiind Octavian Fieroiu. Acesta insa nu avea imputernicire de aparator decat pentru Mircia Gutau. Procurorul DNA nu s-a opus solicitarii de amanare a cauzei, asa cum nu a obiectat nici in privinta cererii de abtinere a unuia din cei trei judecatori, care prezidase completul Curtii de Apel Pitesti si la precedentul recurs, pe aceeasi tema, care a avut loc la inceputul lui august. "Aveam in mapa deja redactata cererea de recuzare a judecatorului. In caz ca nu se retragea din proprie initiativa, eram pregatit sa o introduc la dosar", a declarat, ulterior sedintei de judecata, avocatul Octavian Fieroiu.
Reamintim ca Tribunalul Valcea a decis, miercuri, punerea in libertate a primarului Mircia Gutau, acuzat de luare de mita, inlocuind masura arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea. Hotararea a fost atacata cu recurs de DNA, astfel ca edilul va ramane dupa gratii cel putin pana la judecarea contestatiei formulate de procurori. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.