Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat, ieri, ca l-a propus pentru functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) pe Constantin Sebesanu, directorul general al hotelului Howard Johnson d
Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat, ieri, ca l-a propus pentru functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) pe Constantin Sebesanu, directorul general al hotelului Howard Johnson din Bucuresti, insa dupa 36 de zile de la inaintarea propunerii catre primul-ministru nu a primit nici un raspuns. "Eu l-am propus pe Tinu Sebesanu pentru ca il consider cel mai potrivit pentru aceasta functie, dar nu am primit un raspuns de la primul-ministru", a spus Berceanu, citat de Mediafax. Ministrul a precizat ca PNL ar sustine numirea in functie a prim-vicepresedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu. Lucia Morariu a detinut functia de presedinte ANAT timp de doi ani, iar anterior a fost pentru doi ani prim-vicepresedinte ANAT. Morariu este absolventa a Academiei de Stinte Economice - catedra de Turism si actionarul principal al agentiei de turism Eximtour, unul dintre cei mai importanti tour-operatori pe turism intern.
"Eu nu am nimic cu aceasta persoana, care am inteles ca este vechi membru PNL Cluj. Pana la urma as putea sa o numesc pe dansa in functie, pentru ca nu-mi place acest ping-pong nesfarsit cu ANT, mai ales ca se apropie sezonul de iarna", a explicat Radu Berceanu. Cu o zi inainte, Berceanu mai afirma: "am propus un om de 40 de ani, care are trei facultati, a lucrat in turism si mi s-a parut o persoana potrivita pentru acest post. Cred ca domnul prim-ministru doreste ca acesta sa fie un liberal de vita veche, desi in intelegerile initiale din Alianta postul nu era rezervat liberalilor". Berceanu a adaugat ca, potrivit legii, presedintele ANT este numit de premier la propunerea ministrului Transporturilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.