Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au prelungit, ieri, cu inca 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Florin Lesch (foto), tanarul acuzat de terorism. Practic, instanta a admis solicitarea procurorilor de la DIICOT Timi
Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au prelungit, ieri, cu inca 30 de zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Florin Lesch (foto), tanarul acuzat de terorism. Practic, instanta a admis solicitarea procurorilor de la DIICOT Timisoara, care au cerut prelungirea starii de arest a teroristului-butelie, in conditiile in care mandatul aflat in acest moment in vigoare expira saptamana viitoare.
Florin Lesch a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, in urma cu aproximativ doua luni, de catre Curtea de Apel Timisoara, fiind suspectat de terorism. El a fost retinut in trafic, in dreptul localitatii Buzias, de lucratori SRI si procurori de la DIICOT Timisoara. In masina sa au fost gasite doua butelii de aragaz pline, despre care anchetatorii spun ca urmau sa fie aruncate in aer in centrul Timisoarei cu ajutorul unui aprinzator de aragaz conectat artizanal la un telefon mobil.
Victima unei inscenari
Imediat dupa retinerea sa si pe tot parcursul perioadei in care s-a aflat dupa gratii, teroristul-butelie a sustinut ca este nevinovat si ca de fapt este victima unei inscenari, precizand ca a fost indus in eroare de "o cunostinta", al carei nume insa nu l-a dezvaluit. Potrivit lui Lesch, aceeasi persoana l-ar fi determinat sa cumpere si masina in care a fost prins cu cele doua butelii. El a declarat ca nu se considera un pericol public, ca "nu merita sa fie arestat" si ca nu dorea sa faca nici un act terorist.
Referindu-se la cele doua butelii gasite in autoturismul sau, teroristul-butelie a sustinut ca tot ce dorea sa faca cu ele era sa transforme consumul masinii de pe benzina pe gaz. Despre dispozitivul artizanal prin care se banuieste ca Lesch vroia sa arunce in aer masina, intr-o zona din centrul Timisoarei, tanarul a precizat ca nu stia nimic si ca a aflat abia ulterior despre acest obiect. De asemenea, Florin Lesch a negat si faptul ca ar fi realizat inregistrarile video cu amenintari trimise la institutii si televiziuni, spunand despre acestea ca sunt tot o inscenare.
Un an de filaj
Florin Lesch a fost filat aproape un an, pe numele sau fiind deschis chiar si un dosar penal inca din 29 septembrie 2005. Atunci, sectia din Timis a Serviciului Roman de Informatii a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, despre faptul ca barbatul avea un site propriu pe Internet "prin care isi promova intentia de a adera la structuri teroriste". Pe parcursul filajului, anchetatorii au aflat si ca Lesch este un adept al ideologiei radical-islamiste si ca apreciaza ca poporul roman "trebuie sa plateasca si sa fie pedepsit intrucat este aliat al SUA, principalul dusman al islamismului". De altfel, teroristul-butelie a filmat si transmis o caseta televiziunilor romanesti si straine, prin care ameninta Romania. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.