Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a afirmat joi, la Realitatea TV, ca ia in considerare posibilitatea de a demisiona din functie, ca urmare a faptului ca politicienii se impotrivesc din ce in ce mai mult masurilor anticoruptie. "Daca la inceputul
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a afirmat joi, la Realitatea TV, ca ia in considerare posibilitatea de a demisiona din functie, ca urmare a faptului ca politicienii se impotrivesc din ce in ce mai mult masurilor anticoruptie. "Daca la inceputul lui 2005 era mai putina impotrivire politica la masurile anticoruptie, mai aveam inca amanarea (n.r. integrarii in UE) deasupra capului, acum simt ca este tot mai multa", a explicat ministrul, intr-o dezbatere privind proiectul de infiintare a Agentiei Nationale de Integritate, preluata de Rador. De altfel, ea a aratat ca nu mai sustine proiectul, al carui text a fost masacrat in Comisia juridica a Camerei Deputatilor in urma adoptarii amendamentelor UDMR. Mai mult, Macovei considera inutila adoptarea in Parlament a acestei legi in forma actuala.
Suparata pe UDMR
In dezbaterea de la Realitatea TV, ministrul a acuzat UDMR ca, prin amendamentele aduse la proiect, doreste de fapt infiintarea unei agentii paralele cu Parchetul si Politia, lasand descoperita "zona gri", acolo unde aceste institutii nu au competente: situatiile in care o avere este nejustificata, dar nu exista suspiciunea comiterii unei infractiuni. "Deci nu avem nevoie de inca o anticamera, care sa faca cercetari acolo unde sunt suspiciuni de infractiuni si sa trimita apoi la politie (...) In varianta dansilor, s-ar suprapune cu politia", a aratat ministrul. Ea a explicat ca Agentia de Integritate ar trebui sa aiba competenta de a impune sanctiuni disciplinare "care trebuie sa mearga pana la eliberarea din functie. Adica macar sa plece persoana aia din sistem". Prezent la dezbatere, deputatul UDMR Kelemen Hunor a sustinut ca Uniunea va vota acest proiect de lege, in forma amendata. "Veti vota ceva inutil pe care nu are rost sa cheltuim banii publici", a replicat ministrul. Macovei a criticat UDMR pentru faptul ca s-a opus tuturor initiativelor legislative anti-coruptie, de cand este ea ministru. Mai mult, ea a aratat ca Uniunea nu a facut nimic in aceasta directie nici in perioada 2000-2004, cand era tot la guvernare. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.