Poloul romanesc a obtinut in acest an cea mai valoroasa performanta la nivelul reprezentativelor masculine din sporturile de echipa, clasandu-se in imediata apropiere a podiumului la Euro 2006, dupa o finala mica pierduta in fata ex- campioanei mondi
Poloul romanesc a obtinut in acest an cea mai valoroasa performanta la nivelul reprezentativelor masculine din sporturile de echipa, clasandu-se in imediata apropiere a podiumului la Euro 2006, dupa o finala mica pierduta in fata ex- campioanei mondiale Spania. Dupa ce anul trecut au ocupat un senzational loc 6 la Mondialele din Canada, dovedind ca strategia gandita de George Gaita, un presedinte pe care si l-ar dori mai toate federatiile din sportul romanesc, incepe sa dea roade, poloistii pregatiti de Vlad Hagiu au urcat in acest an inca doua trepte in ierarhia internationala, beneficiind si de plusul adus in pregatirea psihologica de celebrul kancho Florentin Marinescu (n.n. - titlu acordat numai de expertii japonezi in arte martiale). Dornic sa prinda, in premiera, podiumul european, presedintele FRP l-a convins cu doua saptamani inaintea Euro 2006 pe cel de a carui nume se leaga pregatirea trupelor anti-tero autohtone, a fotbalistilor de la Steaua, care au cucerit Cupa Campionilor Europeni in 1986, dar si a reprezentativei de baschet, care a cucerit recent laurii diviziei secunde continentale de juniori, sa intareasca staff-ul tehnic al poloistilor. Desi a avut la dispozitie un timp scurt, Marinescu s-a pus rapid pe treaba si a devenit in cateva zile un adevarat confesor al poloistilor, unii dintre ei spunand in gluma: "Mergem la kancho ca la preot!". Iar munca depusa de cel mai valoros expert in arte martiale din Romania s-a resimtit din plin in bazinul olimpic din Belgrad, mai ales la superba victorie a Romaniei in fata Italiei, cand tricolorii s-au calificat in semifinale, cu 10-9, dupa ce au fost condusi cu 6-9! "In doar trei saptamani am invatat foarte multe despre viata, sport si respect. Ne-a facut sa credem in fortele noastre si sa visam cu ochii deschisi la medalii", ne-a declarat Edi Andrei, principalul marcator al echipei noastre in finala mica de la Belgrad. "Kancho Marinescu a avut o contributie importanta la rezultatul pe care l-am obtinut. In primul rand pentru ca ne-a indus mentalitatea de invingatori. Cu ajutorul sau, am ajuns sa cred ca putem castiga un titlu european, mondial sau olimpic!", a declarat Kalman Kadar, unul dintre cei mai valorosi fundasi ai lumii, care a evoluat in ultimele meciuri ale nationalei cu o fractura de piramida nazala. "Am obtinut locul patru si pentru ca domnul Marinescu ne-a facut sa credem in valoarea noastra. In numele echipei, tin sa-i multumesc pentru sprijinul acordat si pentru ca a fost alaturi de noi", ne-a declarat si capitanul tricolorilor, Florin Bonca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.