In universul copiilor se gasesc, intotdeauna, jucariile... Acele obiecte pe care ei le iau in brate, cand le adora, sau le azvarla cat colo, cand se enerveaza. Oricine poate topi lacrimile induiosatoare ale copiilor cu ajutorul unei jucarii. Ac

In universul copiilor se gasesc, intotdeauna, jucariile... Acele obiecte pe care ei le iau in brate, cand le adora, sau
le azvarla cat colo,
cand se enerveaza.

Oricine poate topi lacrimile induiosatoare ale copiilor cu ajutorul unei jucarii. Aceste mici minuni fara de care copilaria n-ar fi copilarie, fara de care un copil n-ar mai fi copil. Sarac sau bogat, un parinte are grija ca mereu, in camera, sa-i zambeasca copilului o papusa, un urs de plus sau alt animalut simpatic, o masinuta si asa mai departe. Pentru a veni in ajutorul celor pe care-i incearca dubiile atunci cand au de ales cate o jucarie pentru piticul lor, Fundatia UNICEF Romania ofera o serie de informatii foarte utile.
O jucarie trebuie sa fie: potrivita varstei copilului (cumpara-i ceva ce stii ca i-ar placea lui si nu tie); educativa; atragatoare; neprimejdioasa; usor de curatat; ieftina (ca si hainutele, jucariile trebuie schimbate destul de des, asa ca nu merita sa arunci milioane pe ele).
Jucariile potrivite fiecarei varste: pana la trei luni - zornaitoare, inele mari din plastic, jucarii de strans in mana sau de supt; la 6 luni - papusi mici, jucarii care fac zgomot atunci cand sunt lovite; dupa un an - cuburi (lemn/plastic), jucarii pentru apa; 2 ani - carti cu poze viu colorate, papusa lavabila, tricicleta; la 3 ani - jocuri de constructie cu piese mari, carte de colorat, muzica pentru copii, carti cu povesti; dupa cinci ani - jocuri de carti, tablita, casuta papusii, telefon de jucarie, role, cantar, acuarele, fire pentru tricotat.

Alegeri - De ce sunt cele mai bune?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.