Ofensiva impotriva garajelor de beton, inceputa anul trecut de edilul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoita, si-a dovedit din plin beneficiile, astfel ca si ceilalti primari de sector au apelat la metoda demolarii acestor constructii hidoase, pent
Ofensiva impotriva garajelor de beton, inceputa anul trecut de edilul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoita, si-a dovedit din plin beneficiile, astfel ca si ceilalti primari de sector au apelat la metoda demolarii acestor constructii hidoase, pentru a amenaja locuri de parcare si spatii verzi. Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, a anuntat, ieri, chiar de ziua lui, ca 50 de garaje din strada Ciocarliei - in zona lacului Fundeni -, amplasate fara autorizatiile necesare, urmeaza sa fie desfiintate in aceasta perioada. In locul constructiilor ilegale de pe domeniul public, autoritatea locala va amenaja zona verde si va realiza parcari de resedinta, necesare posesorilor de autoturisme care, in prezent, parcheaza pe trotuarele riverane, impiedicand circulatia pietonilor. O activitate similara a avut loc in cursul saptamanii trecute, cand reprezentantii Administratiei Domeniului Public al Sectorului 2 au desfiintat in strada Chisinau alte 32 de garaje construite fara procedurile legale in domeniu. In locul garajelor ilegale, au fost deja amenajate 35 de parcari de resedinta, a fost infrumusetata zona verde si parculetul din apropiere, unde acum bucurestenii pot sa se bucure de un loc de relaxare. De altfel, primarul spune ca, in multe situatii, s-a constatat faptul ca multe garaje nu erau folosite pentru parcarea masinilor, ci pentru depozite, ateliere de reparatii etc. In aceasta perioada, Primaria Sectorului 2 acorda o atentie deosebita si actiunilor de montari de garduri metalice la zonele verzi, unde sunt ansambluri de locuinte, reabilitari de scuaruri si amplasari de jardiniere pe Sos. Stefan cel Mare.
Taxele achitate anticipat se restituie dupa demolare
O campanie similara desfasoara si Primaria Sectorului 6, care deja restituie sumele incasate de la proprietarii ale caror garaje amplasate pe domeniul public au fost demolate. "Pentru a pune in aplicare planul de sistematizare a sectorului, prin construirea de parcari subterane si supraterane, Primaria Sectorului 6 a demarat, din primavara acestui an, o ampla actiune de depistare si dezafectare a garajelor amplasate pe domeniul public. In aceasta actiune au fost mobilizati atat inspectorii primariei, cat si cei ai Serviciului Public pentru Finante Publice Locale Sector 6 care, dupa cercetarile in teren, au depistat multe cazuri de acest gen. Persoanele care au achitat anticipat taxa de utilizare a garajului, integral pe anul 2006, vor depune cereri de restituire a sumelor achitate in plus pe perioada de la data demolarii, pana la 31.12.2006", ne-a declarat primarul Cristian Poteras.
Pentru scoaterea din evidentele fiscale si recalcularea taxelor datorate pe perioada de utilizare a garajelor in anul 2006, cererea trebuie depusa la unul din sediile S.P.F.P.L. Sector 6 - Orizont (Drumul Taberei nr. 18), Virtutii (vizavi de pasajul Lujerului) sau Crangasi (str. Centurii nr. 7). Cererea trebuie insotita de dovada eliberata de Primaria Sectorului 6, din care sa rezulte data dezafectarii garajului, precum si de urmatoarele documente: copie de pe actul de identitate al titularului si chitanta (in original) de plata a taxei. Restituirile se vor efectua in acelasi regim ca si alte impozite si taxe, in conditiile prevazute de Codul de procedura fiscala. Edilul ne-a precizat ca, in sectorul pe care il conduce, exista circa 4200 de garaje, iar jumatate din ele vor fi demolate in prima parte a anului viitor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.