In Delta, oamenii incearca sa treaca peste visul urat provocat de apele involburate ale Dunarii. Uneori primesc ajutor.

In Delta Dunarii, inundatiile au trecut, problemele au ramasa€¦ Alaturi de oameni nu sunt autoritatile locale ori centrale, ci Crucea Rosie. Nu spun asta cei de la organizatie. O spun sinistratii. Zilele trecute, voluntari ai acestei organizatii au mers pe bratele Dunarii si au impartit pachete cu alimente si lucruri de prima necesitate. Pe langa daruirea voluntarilor, aceasta calatorie umanitara a scos la suprafata fragmente inedite de viata nefardata a oamenilor, sinistrati sau nu.
AJUTOR. Autoritatile au venit si au dat indicatii, mai putin ajutoare. Materialele de constructii date sunt insuficiente si mai mult au starnit supararea oamenilor. Nenorocirea vine chiar din pamant. In Delta, casele sunt ridicate mai mult din chirpici sau pamant batut cu nuiele. Cand apele Dunarii au venit si au inundat casele, peretii de pamant galben ai acestora s-au inmuiat si au naruit vieti.
Chiar daca apele fluviului le-au distrus viata, oamenii din Prundu, Vulturu, Patlageanca ori Maliuc nu poarta pica Dunarii. Sunt recunoscatori Crucii Rosii pentru ajutoarele lunare pe care le primesc. In fata presei isi plang nenorocirea, dar isi spun si sperantele. Nu vor mila. Vor doar un mic ajutor pentru a-si reconstrui casele, viata.