Presedintele Traian Basescu apreciaza decizia deputatilor PNL de a intrerupe colaborarea cu PD drept un santaj care il vizeaza pe el. ""Dl Antonescu vrea sa faca un santaj, sa-l puna pe presedinte in situatia de a nu-si exercita si drepturile, si
Presedintele Traian Basescu apreciaza decizia deputatilor PNL de a intrerupe colaborarea cu PD drept un santaj care il vizeaza pe el.

""Dl Antonescu vrea sa faca un santaj, sa-l puna pe presedinte in situatia de a nu-si exercita si drepturile, si obligatiile constitutionale si sa extinda libertatea presedintelui si dreptul presedintelui de a utiliza litera si spiritul Constitutiei intr-o batalie politica. I se pare dansului ca trebuie sa rupa alianta cu PD, ce are una cu alta?"", a declarat seful statului, facand trimitere la suspendarea ministrului Apararii.
Traian Basescu spune ca ""afirmatia dlui Atanasiu ca s-a apucat sa dea cu bata in acest musuroi de furnici care este Armata Romaniei"" a aratat ca dispretuieste armata, iar ""un ministru care dispretuieste armata este greu sa spere ca o va si conduce"". Decizia legata de Atanasiu este o decizie a sa ca sef de stat, spune Basescu, in timp ce liberalii l-ar confunda pe presedintele Romaniei cu fostul partener de alianta. ""E un lucru extrem de grav pe care il fac acesti domni care se manifesta in ultimele zile. Confunda statul cu partidul! Pentru ei, componente ale statului - cum ar fi institutia prezidentiala, Ministerul Apararii, Guvernul - sunt subordonate partidului. Oamenii astia traiesc in alta epoca!"", a replicat presedintele.
CANDIDAT. Cat despre amenintarea ca PNL nu il va sustine pentru un al doilea mandat, Traian Basescu a raspuns: ""Era timpul sa se gandeasca la acest lucru. Nici eu nu stiu daca voi candida si ei deja s-au hotarat sa nu mai sustina candidatura mea. Foarte bine, numai ca trebuie sa tina cont de faptul ca nu pot fi puse in balanta cele doua actiuni politice: «Nu ne suspenda un ministru care a vrut sa mute deciziile din sediul PNL in Armata, ca sa te sustinem in continuare». E un troc... Un troc ce se poate face pe ganguri, pe Calea Victoriei, aproape de intersectia cu Regina Elisabeta, dar nu intr-o politica democratica. Ei trebuie sa inteleaga ca nu voi incalca nici Constitutia, nu voi permite nici decizia partidelor transferata Armatei la schimb cu nu stiu ce sustinere"".
REPLICA. Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, spune insa ca presedintele ii atribuie afirmatii pe care nu le-a facut, legate de caracterizarea Armatei drept un ""musuroi de furnici"". Atanasiu afirma ca nu a dat cu bata in Armata, ci intr-un grup de generali care au ""confundat bugetul institutiei cu propriul buzunar"". Ca atare, liberalul se declara convins ca ""la Palatul Cotroceni
i-a fost fabricat un dosar politic"", pentru simplul motiv ca nu s-a facut pres in fata presedintelui si a propus retragerea trupelor romanesti din Irak.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.