Dupa senzationala performanta a reprezentativei de juniori, care a cucerit laurii diviziei secunde continentale si a promovat in primul esalon european, baschetul romanesc este la un pas sa inregistreze alte doua rezultate notabile prin selectionatel
Dupa senzationala performanta a reprezentativei de juniori, care a cucerit laurii diviziei secunde continentale si a promovat in primul esalon european, baschetul romanesc este la un pas sa inregistreze alte doua rezultate notabile prin selectionatele de seniori. Daca la masculin, echipa pregatita de Liviu Calin este ca si calificata in barajul continental al diviziei secunde, urmand sa intalneasca in weekend, la Cluj, rivala Elvetia, in schimb, la feminin, tricolorele antrenate de Predrag Vasic mai au de trecut un singur obstacol pana la Euro 2007. Demonstrand din plin ca merita sa fie in elita Batranului Continent, baschetbalistele noastre au reusit, miercuri seara, o victorie senzationala in preliminariile europene, spulberand, la Helsinki, incomoda selectionata a Finlandei, cu scorul de 77-64 (26-23, 19-11, 12-19, 20-11). Dupa un debut echilibrat, tricolorele s-au instalat la carma jocului in sfertul al doilea, gratie evolutiilor foarte bune ale Andrei Mandache (21 p, 5 rec), care a si fost declarata MVP-ul intalnirii, si Florinei Pascalau (14 p, 16 rec), sustinute foarte bine de un trio de fundasi excelent, format din Parau (13 p), Vass (10 p) si Ciocan (10 p). Dupa pauza mare, echipa pregatita de Vasic cedeaza inexplicabil initiativa si se trezeste condusa in finalul sfertului al treilea cu 51-53. Din acel moment, tricolorele forteaza nota si reusesc o serie incredibila de 20 de puncte consecutive fara sa primeasca un cos, scor 71-53, si intorc astfel soarta partidei, inregistrand a doua victorie din Grupa D. In urma acestui succes, coroborat cu victoria obtinuta de Serbia in fata Finlandei, cu 74-47, echipa Romaniei conduce in clasament, cu o zeste de patru puncte, fiind urmata de Serbia, cu trei puncte. In aceste conditii, meciul de maine, de la Cacak, este decisiv pentru calificarea la Euro 2007, un eventual succes sau o infrangere la mai putin de patru puncte aducandu-ne vizele pentru turneul final inaintea ultimului meci de la Arad, de saptamana viitoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.