Doamna Potcoava are un amant pe care-l primeste miercurea, de la 16:00 la 18:00, cand domnul Potcoava pleaca la reconversie profesionala. Intr-o miercuri, domnul Potcoava termina orele mai devreme si doamna e nevoita sa-l vare la repezeala pe aman
Doamna Potcoava are un amant pe care-l primeste miercurea, de la 16:00 la 18:00, cand domnul Potcoava pleaca la reconversie profesionala.

Intr-o miercuri, domnul Potcoava termina orele mai devreme si doamna e nevoita sa-l vare la repezeala pe amant in sifonier. Asta se intampla la 17:08, ora la care administratorul suna la usa si vrea sa discute cu sotul problema restantelor. De emotie, fiindca nu
a platit intretinerea de 16 ani, de la Revolutie, doamna il baga pe reconversionatul Potcoava in sifonier si-l invita insistent pe administrator sa se convinga si singur ca acesta e plecat la culesul capsunilor, in Spania. In timp ce administratorul gusta mai mult din politete una din cele 11 capsuni ramase de la amant, sotia lui, o scorpie recunoscuta pentru accesele sale de gelozie, da buzna in apartamentul sotilor Potcoava, iar administratorul abia mai are timp sa se piteasca in sifonier. S-a facut prin urmare ora 17:32, iar in farfuria de pe masa au mai ramas zece capsuni. Pe neasteptate, o masina a Politiei opreste in fata blocului si trei zdrahoni urca la etajul sapte ca sa aresteze pe cine s-o nimeri, deoarece, cu o zi in urma, un raufacator de la etajul sapte i-a spart capul unui coleg cu o sticla de bere. Persoana care a aruncat cu sticla dupa sticlete e chiar sotia administratorului pe care, logic, doamna Potcoava o ascunde in sifonier si-i pofteste pe sergenti sa serveasca o capsuna. Unul din sergenti are insa o premonitie si se uita pe fereastra. De aici il vede pe seful sectiei dand agitat ordine peste ordine adjunctului din ""Dacia"" personala. E clar ca au fost urmariti. Si ca asa cum, cu numai o saptamana in urma, n-au putut sa-i explice in nici un chip ce faceau in timpul serviciului toti trei in casa unei domnisoare, desi era evident ca asta faceau, mancau carnaciori oltenesti, despre o explicatie rationala in fata farfuriei cu capsuni nici nu putea fi vorba. Ca la o comanda, politistii se reped in sifonier si pana la sosirea sefului in apartament nu se mai petrec alte evenimente care sa intereseze organele. Doar in sifonier e oarece inghesuiala in timp ce capsunile din farfurie s-au imputinat. ""Serviti o capsuna"", ii spune doamna Potcoava colonelului, care interpreteaza gresit amabilitatea gazdei si-i baga viguros mana sub fusta. Doamna Potcoava a mai avut de-a face cu colonei obraznici. Strange tare picioarele, e de speriat ce forta au unele femei, cand e sa stranga, si tipa: ""Atentie, vine barbatu-miu. Auleo, ne casapeste!"".
Bietul colonel! De unde sa stie ca e doar o provocare? Pe usa nu poate sa iasa, pe fereastra nu poate sa sara. Solutia se impune de la sine: sifonierul. Acum, inauntru sunt opt.
Cititorul, desigur, vrea sa stie ce s-a intamplat mai departe. Ei, bine, nu conteaza. Ce conteaza e ca sifonierul cu doua usi din PAL melaminat tip A8, cu dimensiunile 60x1,20x1,90, produs de firma ""Fratii Sapca"", nu numai ca e cel mai ieftin de pe piata, dar e si mai incapator decat acelasi tip de sifonier de la firmele concu-rente. Pentru onor clientela, fratii Sapca si vecina lor, doamna Potcoava, organizeaza la cerere demonstratii publice. Se intelege, nu-i asa?, ca pana aici n-a fost decat publicitate mascata. Sa fie primit!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.