In plina "dosariada", vocea fostilor detinuti politici - adevaratele victime ale Securitatii - se aude, paradoxal, cel mai putin. Nu mai au loc in spatiul media invadat de falsi moralisti, judecatori diletanti cu morga de atotstiutor. Paul Dumitre
In plina "dosariada", vocea fostilor detinuti politici - adevaratele victime ale Securitatii - se aude, paradoxal, cel mai putin. Nu mai au loc in spatiul media invadat de falsi moralisti, judecatori diletanti cu morga de atotstiutor. Paul Dumitrescu, unul dintre putinii supravietuitori ai infernului "reeducarii" comuniste de la Pitesti, priveste cu amaraciune tot acest spectacol. Se mira cat de usor propun unii ingaduinta si iertare pentru bestiile care i-au schilodit in temnite pe romani. Intr-un articol remis redactiei, Paul Dumitrescu indica motivele pentru care calaii neamului nu merita milostenie. Publicam integral textul sau, cu mentiunea ca titlul si intertitlurile apartin redactiei. (D.I.)
Milostenie?
O retrospectiva a anilor de "fericire populara", oricat ar fi de repetata, cred ca va fi absolut necesara, pentru a nu trece in uitare. Asadar, am spus-o de multe ori si o voi repeta cu incapatanare, pentru a lumina mintile celor care, pare-se, sufera de "nostalgie".
Ce a reprezentat, in fond, PCR (Partidul Comunist Roman), altceva decat o imensa drama nationala? Aceasta adunatura de oameni fara Dumnezeu, sub imperiul NKVD-ului a urmarit desnationalizarea Romaniei, ca stat si popor, si inecarea in sange a tuturor oponentilor.
Rusii, in expansiunea lor politica si teritoriala, ghidandu-se dupa panslavismul lui Petru cel Mare, cu finalitate Dardanele si Bosfor, ajutati de complicii lor de dincoace de Nistru, multi de alta nationalitate, si de "discretia" Occidentului au instituit asa-zisul Regim Rosu, cu consecintele-i cunoscute (inchisori, lagare, Canalul Mortii etc). S-au aplicat cele mai salbatice metode, in anchete, soldate cu schilodiri, mergandu-se pana la ucideri. Frigul, foamea, chinurile cele mai bestiale, "reeducarile" de la Pitesti, Gherla, Aiud si de aiurea n-au frant rezistenta Romanilor, indiferent de culoarea lor politica (legionari, in majoritate, taranisti, liberali etc.).
"1989 ne-a blagoslovit cu esalonul doi"
Toti au sperat in lumina libertatii, dar... 1989 ne-a blagoslovit cu esalonul doi al PCR, in frunte cu un inveterat bolsevic, recte Ion Ilici Iliescu. Am sperat, intotdeauna, ca noi, Romanii, cu toate vicisitudinile istoriei, avem Dumnezeul nostru, care ne va da Dreptate si Adevar.
Deci, ajungand la zi, vanzoleala produsa de desecretizarea dosarelor va conduce pana la sfarsit la punerea la stalpul infamiei atat a racoleurilor, cat si a racolatilor. CNSAS va face lumina in aceasta lume imunda, dar nu ajunge.
"Voci milostive" considera ca un vot de blam public ar fi suficient.
Oare, chiar asa sa fie?
Sa-mi fie iertat, dar se impune o intrebare: "Daca ucizi un individ, ti se aplica prevederile Codului Penal?". Raspunsul este afirmativ, conform unui adagiu din Dreptul roman, care zice: "Nullum crimen sine lege". Mai mult decat atat, ei, comunistii, au construit o veritabila industrie a crimei, prin bratul lor inarmat, Securitatea.
In consecinta, genocidul practicat impune judecarea si condamnarea atat a infaptuitorilor cat si a instigatorilor morali (CC - PCR). Asadar sa lasam milostenia si sa aplicam Legea Talionului, "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte". Evreii si dupa 60 de ani ii traduc in Justitie pe criminalii lor, chiar daca au 90 de ani. Sa-i imitam, intrucat nu avem indurare pentru calaii Neamului Romanesc.
O intrebare pentru fiecare: "Am fost lichea, sau nu?"
Il rog pe fiecare roman - daca mai este, nu numai dupa buletinul de populatie - sa priveasca in el insusi si sa-si raspunda: "Am fost lichea sau nu?". Te-ai gandit, Romanule, la chinurile prin care au trecut atatia alti Romani, cu adevarat Romani, care s-au opus, fara a fi chemati de nimeni altcineva, decat de propria lor constiinta de Romani care-si apara Tara in care fusesera zamisliti.
Este pacatul de neiertat al cozilor de topor, ce doreau desfiintarea Romaniei, ca Stat, si distrugerea aparatorilor ei.
Ei, comunistii, sunt ucigasii Neamului Romanesc; ei, comunistii, au distrus fibra morala a acestui popor, mandru candva de originea sa daco-romana. Ei, comunistii, au furat, au masacrat; ei, acesti blestemati asasini ai Romanilor adevarati. Mai sunt si unii, nadajduiesc putini, care viseaza o reconciliere nationala.
Humor negru?
Sa-i intrebam, de la Radu Gyr citire: "Unde sunt cei ce nu mai sunt?"
I-ati aruncat in gropi comune, ati turnat var peste ei, voi, comunistii, prin naimitii vostri, securistii. Ati intors Tara in preistorie, voi, dusmanii Romaniei si ai Romanilor. Va "multumim", dragi securisti, care, dupa eliberarea din puscarii, ne-ati haituit ca pe cainii turbati.
Nota de plata
Se pare ca ati uitat ca Tribunalul de la Nurenberg a creat o jurisprudenta in legatura cu crimele impotriva umanitatii, considerandu-le a fi imprescriptibile.
In aceasta situatie, cu totul speciala, cer Presedintiei, Parlamentului si Guvernului Romaniei adoptarea cu caracter de urgenta a unor legi conforme cu realitatea.
Acestor hiene le-a sosit nota de plata.
Scriu si plang pentru camarazii mei, care au murit in hrubele Jilavei, in "reeducarile" de la Pitesti, Gherla si Aiud, ca si in anchetele "tovarasesti".
Dumnezeule, ajuta-ne sa facem dreptate.
Romani, inchinati un gand pios celor care au platit cu viata, pentru credinta lor si pentru ROMANIA.
Doamne, apara Romania
Paul Dumitrescu
P.S. - Americanii, desi sunt democrati, totusi practica pedeapsa capitala.
Personal, imi exprim convingerea ca aceeasi masura trebuie reinstituita in Romania. Acum. Sa facem, odata, curatenie.
N.B.: Acum cateva zile, mass-media s-a formalizat, pe drept cuvant, in legatura cu pensiile generalilor si coloneilor proveniti din Securitate.
Din cate cunoaste toata lumea, pensia este corolarul firesc al muncii prestate. Sa i se faca cunoscut publicului de catre Ministerul Muncii, ce fel de munca au prestat acesti "tovarasi", ca doar acesta este secretul lui Polichinelle. Oare platim si crimele comise in timpul comunistilor si securistilor?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.