Procurul Dan Chiujdea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a atras, ieri, atentia ca de un an de zile cele mai importante structuri din Ministerul Public nu au sefi, iar functia de procuror general al Romaniei este vacanta din 21 iulie.
Procurul Dan Chiujdea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a atras, ieri, atentia ca de un an de zile cele mai importante structuri din Ministerul Public nu au sefi, iar functia de procuror general al Romaniei este vacanta din 21 iulie. La sedinta de ieri a CSM, Dan Chiujdea a semnalat, plenului Consiliului, ca ministrul Justitiei nu a facut numirile pentru functia de procuror general al Romaniei, procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate organizata si Terorism (DIICOT) si pentru cea de procuror sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme: "De un an, Ministerul Justitiei nu a venit cu propunerile pentru DIICOT si de doua luni pentru Ministerul Public, unde acum este o stare de asteptare". De asemenea, un alt membru CSM a atras atentia plenului ca din luna octombrie, Parchetul instantei supreme va ramane si fara procurorul general adjunct, deoarece mandatul Gabrielei Ghita expira. (R.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.