Fals stimulati de debutul ingenuncheat al portughezilor de la National Madeira in propriul campionat, rapidistii au abordat partida cu o circumspectie absolut conjuncturala, una care pana la urma n-avea sa aiba nimic in comun cu ceea ce avea sa se pe
Fals stimulati de debutul ingenuncheat al portughezilor de la National Madeira in propriul campionat, rapidistii au abordat partida cu o circumspectie absolut conjuncturala, una care pana la urma n-avea sa aiba nimic in comun cu ceea ce avea sa se petreaca in teren. Cei de la Madeira si-au depasit in foarte multe cazuri conditia jalnica din care, dupa cum, probabil, se stie, se intrupasera, insa contraatacurile lor au fost mai intotdeauna respinse de apararea "visiniilor", iar in ultima instanta de portarul Daniel Coman. Jucatorii lui Razvan Lucescu n-au abordat partida cu acea circumspectie aproape balcanica, dar cu toate acestea s-au complacut intr-un joc asa-zis asteptare, pe alocuri la "plezneala", iar cel mai adesea pe contraatac, fapt nespecific unei echipe aflate pe propriul teren, dar unul care avea sa concretizeze in minutul 44 printr-un gol survenit mai degraba ca urmare a unei gafe colective din defensiva portugheza, decat unei actiuni "constructive" a flacailor lui Lucescu jr. Atunci a intervenit o pasa aproape intamplatoare a lui Ianis Zicu inspre centrul careului, prelungita aproape la fel de aleatoriu de catre Mugurel "Pele" Buga catre un Viorel Moldovan care avea sa o "plezneasca" de la vreo 19-20 de metri in dreapta portarului gruparii iberice. Suficient! A existat si a doua repriza, dar asta nu schimba cu nimic configuratia meciului si nici impresia consemnata mai sus.
Drept concluzie, un joc vecin cu mediocritatea, un rezultat bun si un retur la indemana oricui. (C. DINU)
RAPID - NACIONAL MADEIRA 1-0 (1-0)
A marcat: V. MOLDOVAN (44)
Stadion: "Valentin Stanescu-Giulesti"; spectatori: 9500.
RAPID: D. Coman - M. Constantin (50 N. Constantin), Maftei, Rada - Badoi, C. Lazar, Grigore (81 Maldarasanu), Karamyan - Zicu (63 Griffiths), Buga - V. Moldovan. Antrenor: Razvan Lucescu.
Nacional Madeira: Benaglio - Emerson, F. Ricardo, Cardozo, Alonso - Bruno, Cleber, Chainho, Spadacio (69 Vinicius) - Rodrigo (77 Chilikov), Silva (90+2 Luciano). Antrenor: Carlos Brito.
Cartonase galbene: Maftei (22) / Vinicius (79).
Au arbitrat: R. Matejek - J. Filgas, V. Gona (toti din Cehia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.