La sediul DNA, a fost adus, ieri, Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului Iasi, acuzat de comiterea infractiunii de luare de mita. El a fost pus fata in fata cu avocatul Toni Baltag, arestat si el in acest caz. La intrarea in DNA, Radu Prisacaru
La sediul DNA, a fost adus, ieri, Radu Prisacaru, fostul prefect al judetului Iasi, acuzat de comiterea infractiunii de luare de mita. El a fost pus fata in fata cu avocatul Toni Baltag, arestat si el in acest caz. La intrarea in DNA, Radu Prisacaru a spus ca adevarul va iesi la iveala dupa finalizarea cercetarilor. Conform ultimelor informatii detinute, din cauza presiunilor politice, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au abandonat pista lansata chiar de Prisacaru, privind implicarea intr-un important caz de coruptie a deputatilor Relu Fenechiu, Cristian Adomnitei si Crin Antonescu. Trebuie mentionat ca in urma cu cateva zile, fostul prefect a declarat judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti ca in acest dosar in care are calitatea de inculpat ar fi implicate cele trei nume mentionate. Numele deputatului liberal Relu Fenechiu apare in dosar in contextul urmator: avocatul Toni Baltag, arestat si el alaturi de fostul prefect, spune ca omul de afaceri Cristian Maftei spala banii parlamentarului iesean. "Cristian Maftei spala banii lui Relu Fenechiu", este afirmatia avocatului Baltag care apare la dosar. Cristian Adomnitei apare in contextul in care l-ar fi ajutat pe Flavius Ionita sa ajunga seful Agentiei Domeniilor Statului (ADS) Iasi, iar Crin Antonescu este finul lui Cristian Maftei si ar fi stiut de aceasta tranzactie ilegala.
Confruntarile de ieri, in urma carora prefectul a continuat sa spuna ca este nevinovat, au fost organizate pentru a fi lamurite o serie de contradictii existente in declaratiile si probele depuse la dosar. Potrivit informatiilor furnizate de catre procurori, Radu Prisacaru ar fi cerut trei hectare de teren drept mita de la familia Forna doar pentru o simpla semnatura pe care trebuia sa o puna pe o decizie de retrocedare data de Comisia de Fond Funciar Iasi. Alaturi de fostul prefect liberal au mai fost arestate inca trei persoane: Flavius Ionita, seful ADS Iasi, Cristian Maftei, om de afaceri iesean si avocatul Toni Baltag. Acesta din urma a fost angajat de familia Forna sa se ocupe de retrocedarea unei suprafate de 16 hectare de teren si este singurul care a recunoscut savarsirea faptelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.