Euroconstruct Trading a€™98 va lucra alaturi de alte trei companii la realizarea tronsonului de autostrada Bucuresti - Ploiesti. Proiectul, care se ridica la 200 de milioane de euro, creeaza o alternativa la DN 1, al carui trafic e infern

Euroconstruct Trading a€™98 va lucra alaturi de alte trei companii la realizarea tronsonului de autostrada Bucuresti - Ploiesti. Proiectul, care se ridica la 200 de milioane de euro, creeaza o alternativa la DN 1, al carui trafic e infernal.

In asociere cu firmele Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa, compania condusa de patronii Restaurantului Golden Blitz, Dan Besciu si Sorin Vulpescu, a depus oferta cu pretul cel mai mic, de 200 de milioane de euro, pentru realizarea Autostrazii Bucuresti - Ploiesti. Si a castigat, lasand cu buzele umflate trei companii mari: Strabag (Austria), Vinci (Franta) si Vegyepszer (Ungaria). Lucrarile vizeaza constructia autostrazii de la kilometrul 19,5 la Ploiesti. Proiectul incepe de aici, pentru ca traseul pana la kilometrul 19,5 urmeaza sa fie modificat fata de cel stabilit initial, iar autoritatile nu au obtinut inca terenurile necesare.
PRETUL CONTEAZA. Caietul de sarcini a fost cumparat de 26 de firme, insa numai patru au depus oferte valabile, a explicat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Potrivit criteriilor de analiza, punctajul maxim era de 60 de puncte pentru pretul constructiei, zece puncte pentru parametrii calitativi, zece puncte pentru termenul de finalizare si 20 de puncte pentru caracteristici tehnice. Berceanu a precizat ca diferentele de punctaj in ceea ce priveste oferta tehnica au fost minime, departajarea fiind realizata in functie de pretul oferit. Consortiul romanesc a obtinut 96,4 puncte, cu o oferta de 200 de milioane de euro, Vegyepszer din Ungaria 90,3 puncte, cu o oferta de 230 de milioane de euro, Strabag - 87,8 puncte, cu 251 de milioane de euro, si Vinci - 83,9 puncte, cu 273 de milioane de euro.
OFERTE. In perioada 2002-2006, Euroconstruct a castigat 15 contracte cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN), in valoare totala de 15 milioane de euro, potrivit Mediafax. Euroconstruct a obtinut contracte si de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Bucuresti, in valoare totala de 6,2 milioane de lei (aproximativ 1,7 milioane de euro), privind inchirierea de autovehicule de marfa si utilaje.
Un alt contract castigat recent de aceeasi firma, in colaborare cu alte doua companii, este cel pentru reparatia unui tronson al Autostrazii Bucuresti - Pitesti, in valoare de 30 de milioane de euro.

TRASEUL PLEACA DIN SECTORUL 2


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.