Elevii au mers la scoala ieri in prima zi. Contrar zvonurilor aparute in ultima saptamana, si profesorii au participat la deschiderea noului an scolar. Pentru Jurnalul National, copiii au scris cum a fost in prima zi de scoala. Ba a inceput, b

Elevii au mers la scoala ieri in prima zi. Contrar zvonurilor aparute in ultima saptamana, si profesorii au participat la deschiderea noului an scolar. Pentru Jurnalul National, copiii au scris cum a fost in prima zi de scoala.

Ba a inceput, ba nu. Scoala de ieri nu prea a fost scoala cu adevarat pe nicaieri. Poate doar festivitate, in unitatile de invatamant in care profesorii au ales sa-si intalneasca elevii mai degraba decat sa iasa in strada pentru a cere salarii mai mari. Au fost si cazuri, multe la numar, in care unele cadre didactice au venit la scoala, iar altele
s-au dus la miting. Prima zi de scoala arata cam asa: flori, din nou flori, discursuri, manuale si, nu in ultimul rand, vacanta pana luni, 18 septembrie.
BOBOCII. Cert este ca parintii care si-au dus copiii in clasa I au avut emotii si camere foto cu ajutorul carora au imortalizat multe momente dragi, iar bobocii care au venit in prima lor zi de scoala au fost timizi - mai ales cei care nu au fost in anii trecuti la gradinita. Tot la ora bilantului, scolarii din clasele II-IV, care deja se cunosteau, si-au luat manualele si au reintrat in vacanta pana luni, cand va incepe cu adevarat scoala. Pentru unii dintre elevii de liceu, deschiderea anului scolar s-a terminat inainte sa inceapa, printr-un parc, sau chiar bar amplasat necorespunzator prea aproape de unitatea de invatamant.

PRICHINDEI. In primele clase inca se mai vine la scoala cu parintii


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.